Sakot biežāk „jā”, ar tevi notiks šīs 5 fantastiskās lietas!

  1. Tu kļūsti interesantāks. Šis solis varētu aizņemt nedaudz virāk laika kā citi, tomēr tad, kad tavā krājumā ir vairāk pieredzes, apkārtējo cilvēku acīs tu kļūsti daudz interesantāks. Katru reizi, kad satiecies ar draugiem, tev ir stāstāms kāds jauns, aizraujošs stāsts. Un laikam ejot, šīs jaunās pieredzes palīdzēs tev kļūt par nobriedušāku personību, kura uz citu fona izceļās ar savām zināšanām un spēju skaidri formulēt sakāmo. Tavi draugi ne tikai prātos, kas ar tevi notika, bet vērojot tavus sasniegumus un entuziasmu, būs iedvesmoti mainīt arī paši savu dzīvi un vairāk teikt ‘’jā’’.
  2. Tu pamani svešinieku laipnību. Ideja, ka no svešiniekiem ir jābaidās, ir aukstā kara mīts. Patiesībā, tu pats daudziem cilvēkiem esi svešinieks, taču tā kā esi arī diezgan foršs- dod citiem cilvēkiem iespēju. Biežāk sakot ‘’jā’’, tev gribot negribot būs jāsaskaras ar jaunām sejām un jāpieņem citu cilvēku sniegtā palīdzība. Brīžos, kad jūties slikti un sāc apšaubīt šo ‘’jā’’ teikšanu, pavisa iespējams, ka tepat aiz stūra tevi gaida kaut kas fantastisks. Svešinieki ir neiepazīti draugi, un, ja tu izvēlies ieraudzīt dzīves krāsas pat vispelēcīgākajos momentos, varam tev apsolīt, ka būsi pārsteigts par satiktajām personībām.
  3. Tu parādi, ko nozīmē būt pašpārliecinātam. Atceries, kas bija pādējā lieta, kurai teici ‘’jā’’? Un viena pirms tās? Protams, ka tu atceries. Tu esi dzīvs – vēl vairāk, kā jebkad agrāk. Tu vairs negaidi, kad pie durvīm kāds pieklauvēs un piedāvās tev jaunas iespējas. Tu pats esi šo jauno iespēju radītājs. ‘’Jā’’ teikšana tev ir kļuvusi pašsaprotama, un tās dēļ tu kontaktējies ar vairāk cilvēkiem, kuri tevi aizved pie vēl citiem jauniem piedāvājumiem un idejām. Tu aizvien retāk un mazāk jūties nobijies, tā vietā tu jūties gatavs pieņemt jaunus riskus. Jaunu iespēju pieņemšana atver tavas acis un tavā redzeslokā viss kļūst daudz aizraujošāks.
  4. Neizdošanās kļūst pieņemama. Tavā dzīvē vienmēr būs brīži, kad būsi nobijies no neizdošanās un nespēsi pretoties cilvēku teiktajam par to, cik nejēdzīgas ir tavas iedomas. Tomēr, pat reizēs, kad viss neiet kā plānots, tu tik un tā šīm situācijām būsi labi sagatavojies. Daudzi cilvēki tavu pieredzi klasificētu kā neizdošanos, bet tevi tas neinteresē, jo tu esi tas, kurš dzīvo savu dzīvi un neviena viedoklis neietekmē tavus lēmumus.
  5. Tu kļūsti labāks it visā. Ja vien tev nav kādi slēptie talanti vai ģēnija spējas, visticamāk, pirmo reizi izmēģinot jaunas prasmes, tu nebūsi veiksmes piemērs. Tieši tā, mēs visi esam tikai cilvēki un nav paredzēts, ka esam dzīves eksperti uzreiz pēc piedzimšanas. Tomēr nezaudējot cerību un turpinot izmēģināt šīs neiepazītās prasmes, ar laiku tu kļūsi aizvien labāks un labāks. Pacietība un disciplīna tevi noteikti atalgos. Atceries, ka nespēja kaut ko izdarīt sākumā, nenozīmē, ka būsi nespējīgs izdarīt šo lietu visu savu dzīvi.

 

Avots: www.lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru