Šampānietis kā zāles pret atmiņas traucējumiem? Jā! To atklājuši zinātnieki

Šī nedēļa sākās ar labām ziņām šampānieši mīļiem: Jauns akadēmiskais pētījums norādījis, ka šampanieša patērēšana uzturā spēj samazināt un novērst risku iegūt Alcheimera slimību un atmiņas traucējumus. Protams, arī šis apgalvojums iet roku rokā ar dažiem ierobežojumiem, piemēram, šajā gadījuma tiek aplūkota mērena šampanieša patērēšana, kas var arī kļūt par sliktu ziņu tiem, kas pārlieku aizraujas ar burbuļojošo dzērienu.

Bet par visu pēc kārtas.

Pirmkārt, jāatzīst, ka šī pētījuma bāza nav uzskatām par kaut ko pavisam jaunu un revolucionāru un, otrkārt, šis pētījums vēl nav pārbaudīts uz cilvēkiem. Pētījums tika uzsākts 2013.gadā un tas tika pārbaudīts uz žurkām. Pētnieki atklāja, ka fenoliskās sastāvdaļas, kas atrodamas divu šķirņu vīnogās – Pinor Noir un Pinot Meunier – uzlabo mācīšanās spējas un atmiņas funkcijas, kā arī pasargā no smadzeņu bojājumiem un slimībām. Jau pieminētās šķirnes ir svarīgas, jo tieši no tām tiek pagatavots šampanietis vairākumā gadījumu. Turklāt, šampanietis ir ātrākais un vienkāršākais veids, kādā savā organismā nogādāt šo vīnogu sastāvā esošās fenoliskās vielas.

Pētnieki uzskata, ka trīs glāzes šampanieša dienā spēj nodrošināt, ka kognitīvās funkcijas arī nākotnē strādās un funkcionēs labi. Bet atkal jāpiemin, ka mēs vēl joprojām runājam par to, kā žurkas reaģējušas uz šampanieti – visi apgalvojumi vēl ir pārbaudāmi uz cilvēkiem. Kā paši pētnieki atzīst – pētījuma rezultāti tik tālu ir ļoti interesanti un ieintriģējoši, bet tālāka izpēte ir nepieciešama.

Iespējams, ka pētījuma rezultāti nav kā sniegs uz galvas, jo līdzīgus rezultātus uzrādījuši pētījumi, kas saistīti ar vīna ietekmi uz cilvēka organismu.

Tātad – kamēr mēs gaidām, kad pētnieki pavisam droši norādīs uz lieliskajiem ieguvumiem no šampanieša patērēšanas uzturā, mēs esam ieguvuši potenciālu iemeslu doties pēc šampanieša glāzes un paša šampanieša.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru