Sievietes no Venēras, vīrieši no Marsa? 7 iemesli, kādēļ mēs esam tik atšķirīgi

1.Sievietēm ir lielāks skaits emociju receptoru.

Sievietēm ir par 39% vairāk receptoru, kas atbildīgi par garastāvokli, bet par 55% mazāk proteīnu, kas transportētu šos receptorus. Tieši šis fakts varētu būt par iemeslu tam, ka sievietes cieš no nemiera, satraukuma un depresijas daudz biežāk nekā vīrieši.

2.Sievietes atzīstas citos grēkos – ja salīdzinātas ar to, kādos grēkos atzīstas vīrieši.

2009.gadā veiktajā pētījumā tika konstatēts, ka, konkrēti, katoļu sievietes visbiežāk atzīst lepnuma, skaudības un dusmu grēkus. Bet vīrieši visbiežāk atzīst grēkus kā iekāri, slinkumu un rijību.

3.Sievietes daudz biežāk piedzīvo murgus.

Atsaucoties uz pētījumiem sapņu jomā, pētnieki ir atklājuši, ka sievietes daudz biežāk piedzīvo murgus, turklāt tādus, kuros viņas tiek vajātas vai zaudē mīļoto.

4.Sievietes daudz retāk iesaistās sarunās par algas palielināšanu.

Kāds pētījums nodarbinātības jomā uzrādījis, ka sievietes četras reizes retāk iesaistās strīdos vai diskusijās par algas līmeni un paaugstināšanu. Tie, kas prasīja algas palielinājumu, vidēji saņēma par 7,4% lielāku algu, salīdzinot ar tiem, kuri neprasīja.

5.Sievietes smejas daudz brīvāk, bet arī enerģiskāk.

Pētot smadzeņu daļas, kas atbildīgas par humoru, tika noskaidrots, ka sievietes komēdiju un jokus analizē daudz vairāk un dziļāk, nekā to dara vīrieši. Tomēr, ja sievietes atzīst joku par smieklīgu, tad viņas uz to reaģē daudz enerģiskāk.

6.Iespēja, ka sieviete nomirs no sirdstriekas ir divas reizes lielāka, nekā tā, ka vīrietis nomirs no sirdstriekas.

Sievietes 50 gadu vecumā un agrāk atrodas augstā riska grupā, kas raksturo iespēju nomirt no sirdstriekas. Tajā pašā laikā vīriešu iespēja nomirt no sirdstriekas ir divas reizes mazāka. Tādas pazīmes kā spiediens krūtīs sievietēm var neizpausties tik spēcīgi, tādēļ arī viņas laicīgi var nepamanīt iespējamos brīdinājumus par sirdstriekas tuvošanos.

7.Sievietes izšķir krāsas daudz labāk.

Šis arī varētu būt iemesls, kādēļ sievietes ir tās, kas visbiežāk izvēlās interjera noformējumu un saskaņojamās krāsas. Pētījumi ir norādījuši, ka sieviešu redzes receptori daudz labāk spēj izšķirt dažādas krāsu nianses, salīdzinot ar vīriešiem. Savukārt vīrieši daudz labāk spēj izšķirt mazas detaļas un kustīgus objektus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru