Tev ikdienu būtu jāizdzer 5 kafijas tases, un, lūk, arī iemesls tam

Labas ziņas, kafijas mīļi, jums vairs nav jājūtas vainīgiem par to trešo vai pat ceturto kafijas krūzi dienā. Jauns uztura speciālistu paziņojums ir teju vai uzlicis punktu ilgajai diskusijai par kafijas veselīgumu/neveselīgumu, norādot, ka kafijas dzeršana ir ne tikai laba: kafijas dzeršana lielos apjomos, kas vienādi ar līdz pat piecām kafijas tasēm dienā, var būt daļa no tā saucamā “veselīgā dzīvesveida”.

Strīds par kafijas veselīgumu ir jau gluži vai mūžsens. Bet šī ir, iespējams, pirmā reize, kad šajā strīdā oficiāli iesaistījusies Amerikas Uztura speciālistu armija. Un viņu atzinums ir gluži kā mūzika kafijas mīļotāju ausīm.

Atsaucoties uz ziņu aģentūras The Washingotn Post mājaslapā norādīto informāciju, pastāv pierādījumi, ka kafijas lietošana uzturā saprātīgā daudzumā, kas šajā gadījumā ir piecas krūzes dienā, nevar tikt saistīta ar hroniskām slimībām un risku tās iegūt. Nav reāli, zinātniski pierādījumi, kas par to liecinātu. Bet ir pierādījumi, kas norāda, ka kafija spēj novērst dažādu citu problēmu risku, piemēram, iespēju saslimt ar 2.tipa diabētu vai dažādām sirds slimībām.

Kamēr šī ziņa ir kā medus maize kafijas entuziastiem, ir arī dažādi blakus faktori, kurus apsvērt, pirms pārāk sākt priecāties. Kā viens no tiem jāpiemin ģenētika – atkarībā no ķermeņa izmēriem un dažādām iedzimtībām, piecas tases kafijas var nebūt tā labākā ideja ikvienam. Turklāt ir arī blakus elements: atkarībā no katra indivīda vēlmēm, kafija bieži vien var tikt uzņemta ar cukuru, pienu, saldo krējumu vai citiem produktiem, kas bagāti ar cukuru un piena produktiem. Šie elementi nav tie labākie un veselību uzlabojošākie.

Un tomēr, apkopojot šīs brīnumainās ziņas, kafijas mīļotāji, priecājieties!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru