10 padomi, lai atgūtu diennakts ritmu pēc lidojumiem

  1. Dažas naktis pirms lidojuma kārtīgi izgulies, lai, sākot lidojumu, jau nejustos noguris.
  2. Ja ceļo austrumu virzienā, sāc sevi pieradināt pie sagaidāmā jaunā gulētiešanas laika, vairākus vakarus ejot gulēt stundu vai divas agrāk par ierasto laiku.
  3. Ja ceļo uz rietumiem, vairākas naktis pirms miega pieradini sevi ietu gulēt stundu vai divas vēlāk.
  4. Tiklīdz esi lidmašīnā, noregulē pulksteni pēc galamērķa vietējā laika. Sāc organismu jau pieradināt pie jaunā gulēšanas un pamošanās diennakts ritma, lai, nonākot galamērķī, organismam būtu vieglāk adaptēties.
  5. Pasargā organismu no atūdeņošanās, dzerot vairāk ūdens vai negāzētus dzērienus. Izvairies no alkoholu un kofeīnu saturošiem dzērieniem, tie var veicināt šķidruma zaudēšanu, vai izvairies no dzirkstošu dzērienu lietošanos, jo tie var veicināt vēdera uzpūšanos.
  6. Arī tas, ko ēd lidojuma laikā, ietekmē tavu pašsajūtu. Lidojuma laikā izvairies no pārtikas, ko parasti neēd. Paņem līdzi ābolus veselīgām uzkodām.
  7. Vismaz ik pēc pāris stundām izvingrini savus locekļus, dažas minūtes pastaigājot. Tā izvairīsies no trombiem un pēdu pietūkuma.
  8. Kad sēdi, nesakrusto kājas. Tas veicina potīšu pietūkumu.
  9. Atbrīvo kakla un plecu muskuļus no sasprindzinājuma, tos pamasējot vai apsmidzinot ar dažiem pilieniem lavandas vai ģerānijas ēteriskās eļļas (tā izmantojama arī ieelpošanai un iedarbojas līdzīgi, kā iemasēta ķermenī).
  10. Veic iemigšanas un elpošanas vingrinājumus, piemēram, sasprindzini vēdera muskuļus, ieelpojot pacel plecus un krūšu daļu, bet, izelpojot, nolaid un atslābini vēdera muskuļus. Vai arī: novieto plaukstas katru savā ribu pusē, sajūti, kā elpojot saraujas un izplešas krūškurvis. Atkārto to un nomierini sevi.
Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru