5 pazīmes, ka tavs pieaugušais bērns ir patiešām pieaudzis

bernii

Iespējams, ka esi ģimenes galva un vienmēr gādā par to, lai viss būtu kārtībā.

Bet galvenais jautājums ir – vai tu vienmēr uzņemies solo vadību, vai arī tavi bērni izvēlas mazināt tavas rūpes, palīdzot? Tava atbilde uz šo jautājumu lielā mērā pateiks, cik pieauguši ir tavi jau pieaugušie bērni. Lūk, vēl citi indikatori…

  1. Tavi bērni ik pa laikam pajautā ‘’Kā TEV iet?’’ Vecāku un bērnu attiecības pirmos 18 gadus lielā mērā ir vienpusējas. Bet brīdī, kad bērni pamet mājas un uzsāk studijas, viņi apjēdz, ka viņu vecāki arī ir cilvēki, ar īstām sajūtām. Tāpēc viņi jautā kā tev klājas un vai ir kas tāds, ko viņi tavā labā var darīt. Viņi jautā par tavām interesēm, hobijiem un sapņiem. Tu vairs neesi viņu vēlmju izpildītājs.
  2. Tu vairs neesi staigājošs bankomāts. Tās dienas, kad dzirdēji jautājumu ‘’Hei, mammu, vari iedot piecīti?’’ ir pagājušas. Šajā brīdī tavam bērnam jau ir pastāvīgs darbs un viņš mācās pats samaksāt gan par dzīvokli, gan par pārtiku, gan par savu tualetes papīru. Vai atceries kā tu ievācies savā pirmajā dzīvoklī un apjēdzi, ka tieši tu būsi tas, kurš maksās par visu vajadzīgo tev apkārt? Jā, gados, kad pieaudz, tavi vecāki šķiet aizvien gudrāki un gudrāki ar katru dienu.

Lai turpinātu lasīt, šķir nākamo lappusi:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru