5 pazīmes, ka tavs pieaugušais bērns ir patiešām pieaudzis

4. Ģimenes telekompānijas plānu izmanto tikai mamma un tētis. Nav pat lieki jāstāsta cik daudz divdesmit + gadnieku vēl joprojām izmanto vecāku maciņus, lai samaksātu par telefona rēķinu. Kā argumentu viņi izmanto teikumu ‘’Mans rēķins nav tik liels, vai tu nevari man nedaudz izlīdzēt un par to samaksāt? Es apsolu tev zvanīt katru nedēļu.’’ Bet kad tu sāc no viņiem iekasēt pārtērēto rēķina summu, viņi saprot, ka bezgalīgajai īsziņu sūtīšanai un interneta megabaitiem ir cena.

5.Jūs visi tavā dzimšanas dienā dodaties uz restorānu un bērni savā starpā sadala rēķinu. Līdz šīm ejot vakariņot ārpus mājas, tā bija norma , ja rēķinu apmaksāja vecāki. Un tajā nav nekas slikts, tomēr lomām vajadzētu mainīties, kad bērni ir piauguši un tikuši pie normāliem darbiem ar normālām algām. Kad ir pienācis laiks maksāt rēķinu viņiem vajadzētu izrādīt iniciatīvu un ‘’uzsaukt’’ kādu īpašu ēdienu, galu galā tu viņu labā esi tik daudz darījusi/is.

6.Tavi bērni pārstāj tevi vainot par visām viņu sliktajām izvēlēm. Īstā zīme tavu bērnu vecumam ir tā, ka viņi apzinās, ka paši ir atbildīgi par savu fizisko, emocionālo un finansiālo veselību. Arī tavi vecāki (cerams) šajā jomā darīja visu, kas viņu spēkos. Varbūt ir lietas, kuras arī tev seko kā jaunības kļūdas un par tām tu vaino savus vecākus un gaidi atvainošanos, piemēram, nepareizi ieradumi kopš bērnības. Tomēr šāda tava rīcība ir nepareiza. Kopš sasniedz 21, pats atrodies savas dzīves vadītāja lomā. Apjēdz to, sāc rīkoties un virzies uz priekšu! 

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru