5 vienkārši hobiji, kuri uzlabos gan pieaugušā, gan bērna IQ

Cilvēki parasti domā, ka tik gudri, cik viņi ir- arī paliks, un neko lietas labā nevar darīt.

Tomēr tie ir maldi. Arī hobijiem var būt prāta aktivitāti rosinoša ietekme- uzzini, kuri tie ir!

Spēlē mūzikas instrumentu. Konfūcijs sen atpakaļ tieca ‘’ Mūzika rada baudu, bez kuras iztikt nav cilvēka dabā’’. Pētījumos ir pierādīts, ka mūzika stimulē tavu smadzeņu darbību. Tai piemīt spēks tevī atmodināt dažādas emocijas un psiholoģiskus stāvokļus. Ir pierādīts, ka gan  mūzikas klausīšanās, gan tās radīšana spēj  palielināt tavas atmiņas kapacitāti. Bez tam,  mūzikas instrumenta spēlēšana tev var iemācīt būt pacietīgākam, neatlaidīgākam un ar spēju labāk koncentrēties.

Lasīšana ir lieliska nodarbe, lai palielinātu savu inteliģences līmeni. Lai to izdarītu, neaprobežojies ar vienu tematu, lasi sākot no biogrāfijām, daiļliteratūras līdz pat antoloģijām. Lasīšana samazina stresa līmeni, palīdz izdzīvot dažādas emocijas, un iemāca daudz ko jaunu par dažādām tēmām. Visi šie faktori palīdz tev justies labāk savā āda, kas ir svarīgi pozitīvam noskaņojumam.

Meditē regulāri. Galvenais meditācijas ieguvums ir spēja koncentrēties uz savām sajūtām un noskaņojumu, kas palīdz tev iepazīt savu patieso būtību. Meditācija ir labs veids kā aizņemt prātu ar neko un tādējādi sasniegtu savu augstāko ‘’es’’. Meditācija palīdz samazināt stresa līmeni un tikt vaļā no visādiem satraukumiem. Ar mierīgu un nosvērtu prātu, tu vari dzīvot, plānot, mācīties un darīt lietas daudz efektīvāk. Regulāras meditācijas palīdz tev iegūt lielāku kontroli pār savām emocijām  un darbībām, un abas šīs lietas ir svarīgas, kad strādā pie inteliģences vairošanas.

Izkustini savas smadzenes. Tā pat kā sportošana ir nepieciešama tavam ķermenim, tā pat tā ir nepieciešama arī tavām smadzenēm. Regulāri izaicinot smadzenes, darot jaunas lietas, tu palīdzi saglabāt sava prāta asumu. Tu savu prātu vari kustināt dažādo veidos – risinot sudoku, puzles, galda spēles, mīklas. Visas šīs aktivitātes palīdz prātam veidot jaunas sakarības. Kā rezultātā tu iemācies reaģēt uz situācijām radošāk, un mācies saskatīt notikumus no dažādiem skatu punktiem.

Mācies jaunu valodu. Mācīties jaunu valodu ne vienmēr var būt viegls uzdevums, toties šai nodarbei ir vairums inteliģenci rosinošu spēju. Jaunas valodas mācīšanās procesā mēs iemācāmies analizēt gramatiskās struktūras, un atcerēties jaunus vārdus, kas sekmē tavu inteliģenci un smadzeņu veselību. Vairākos pētījumos ir  pierādīts, ka cilvēki ar augstām verbāli-lingvistiskajām spējām, ir labāki plānošanā, lēmumu pieņemšanā un problēmu risināšanā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru