7 Ēdieni, kas palīdz uzlabot noskaņojumu

Mieži. Dienas gaitā tev ir nepieciešami ogļhidrāti, lai atjaunotu savus enerģijas krājumus. Ir atrodami daudzi ogļhidrātus saturoši mierinājuma ēdieni, tomēr tie tevi nepadarīs laimīgu ilgtermiņā. Mieži ir komplekso ogļhidrātu avots, kas stimulēs tavas smadzenes un radīs laimes hormonu jeb serotonīnu. Un arī šis ir lielisks veids, kā uzlabot tavu noskaņojumu.

Spināti. Iekļauj spinātus savā iepirkumu sarakstā katru reizi dodoties uz veikalu. Spināti satur folijskābi, un, jo vairāk folijskābes būs tavās asinīs, jo laimīgāks tu jutīsies. Spināti spēj ne tikai uzlabot sliktu dienu, tie spēj palīdzēt arī depresijas gadījumā. Tāpēc labāk mēģini iekļaut spinātus savā ēdienkartē, cik bieži vien iespējams.

Banāni. Ja tu naktīs slikti guli un tas spēj sabeigt tavu dienu, pavisam iespējams, ka tev organismā trūkst vara. Banāni ir viens no tiem ēdieniem, kas palīdzēs atjaunot organisma vara rezerves. Pamēģini desertu aizstāt ar banānu vai diviem,un kas zina, tas, iespējams, uzlabos ne tikai tavu dienu, bet arī nakti.

Ūdens. Jūties noskumis, noguris vai nokaitināts?! Visticamāk tu šādi jūties, jo tavs ķermenis ir dehidrēts.  Centies izdzert vismaz 8 glāzes jeb 2 litrus ūdens katru dienu. Dehidrācija ne tikai parūpējas par to, lai tev būtu slikta diena, tā var izraisīt arī daudzas citas veselības problēmas.

Tēja. Tanīns ir tējā esošā kofeīna sastāvdaļa, kas spēj padarīt tevi mudrāku un uzlabot tavu noskaņojumu. Tējā ir arī vairums aminoskābju un tās dzeršana ikdienā spēj pozitīvi ietekmēt tavas koncentrēšanās spējas. Vari baudīt līdz pat 6 tasītēm dienā, lai novērotu visus pozitīvos tējas efektus.

Safrāns. Safrāns jau gadsimtu garumā ir izmantots kā antidepresants. Pētījumā tika atklāts, ka safrāns depresijas ārstēšanā darbojās tik pat efektīvi kā jebkurš cits ārsta izrakstītais antidepresants. Ja tev gadījusies slikta diena un tev sāk rasties aizdomas, ka nav tālu, lai slikta diena pāraugtu depresijā, safrāns būs tas, kas palīdzēs tev tikt atpakaļ uz kājām un atkal justies labi. Pamēģini pievienot mazu šķipsniņu katram iecienītākajam ēdienam.

 

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru