7 iemesli, kāpēc spēlēšanās ārā bērnus padara gudrākus

Veselīgs dzīvesveids

Skriešana pa āru, saule un svaigs gaiss ir labāks par visām ērtībām, kas pieejamas stundām ilgi sēžot telpās. Bērni izlieto lieko enerģiju un attīsta veselīgus un spēcīgus muskuļus.

Mazāk stresa

Lai mazinātu stresu un vairotu produktivitāti un prieku, pieaugušie ņem pārtraukumus un dodas atvaļinājumos. Bērniem ir tieši tāpat. Pēc stundām ilgas sēdēšanas skolā iespēja izpriecāties pa āru ir lielisks veids, kā mazināt stresu. Šādā veidā viņi ne tikai ir priecīgāki, bet spēlēšanās palīdz saprast brīvā laika nozīmi un to, ka tas palīdz viņiem justies labāk.

Spēja risināt problēmas

Bērni spēlēšanās laikā izdomā paši savus noteikumus. Viņi izdomā spēles, vienojas par lomām, kā arī saprot robežas un iemācās izmantot resursus (piemēram, basketbola bumbas, nūjas, lidojošos šķīvīšus).

Līdera prasmes un sabiedrības izpratne

Strukturēta vide var daudz ko iemācīt par sociālo hierarhiju, un vislabāk var iemācīties patstāvīgā ceļā. Viņi var pieļaut kļūdas, un rotaļu biedri tās ievēros. Bērniem vajag vietu, lai eksperimentētu ar darbu komandā, kā arī pastāvētu par savu viedokli, ja tas šķiet pareizākais.

Produktīvs laika pavadīšanas veids

Spēlēšanās ļauj saprast savas vajadzības. Garlaicība, savukārt, motivē mācīties produktīvi pavadīt laiku gan vienatnē, gan kopā ar citiem.

Koncentrēšanās spējas

Pieaugušie nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, lai atbrīvotos no stresa un atjaunotu darba spējas. Tāpat ir arī ar bērniem. Liekās enerģijas atbrīvošana palīdzēs pēc tam mierīgi nosēdēt un koncentrēties kaut kam citam. Saule veicina labsajūtas hormona dopamīna izdalīšanos un palīdz veidot stabilu diennakts ritmu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru