7 veidi, kā atkal iemīlēt savu dzīvi, ja jūties „zudis”

  1. Izej pastaigāties parkā. Atrodi netālu esošu parku un izmet kādu loku pa to. Lai arī cik klišejiski tas neizklausītos, šī pastaiga spēj taviem soļiem piešķirt pavasari. Atgādini sev, cik skaista spēj būt dzīves vienkāršība un pavadi kaut vai pusstundu staigājot pa ne-komercializētu zonu. Iegrimsti zaļumā un ielaid savās plaušās drusciņu svaiga gaisa.
  2. Ievies savā dzīvē klusuma laiku. Šis ieteikums, iespējams, varētu izklausīties gana dīvains, tomēr mūsdienu pasaulē, kas kļūst aizvien skaļāka un skaļāka, mums patiešām ir jāatrod laiks, ko pavadīt klusumā. Vari sākt vien ar pāris minūtēm, un katru dienu aizvien vairāk pieradināt savu prātu un ķermeni pie miera un klusuma. Uzstādi taimeri uz 15 minūtēm un tādējādi tev nebūs jādomā par to, kad ir laiks beigt. Sēžot, guļot un esot nomodā, nomierini savu domu pilno prātu.
  3. Ēd par 2 porcijām vairāk dārzeņu. Mēs katrs zinām, ka jūtamies labāk, kad ēdam veselīgu ēdienu. Tāpēc izpalīdzi savam ķermenim, to apgādājot ar pēc iespējas vairāk vitamīniem un minerālvielām. Vismaz pāris dienas nedēļā centies savā ēdienkartē iekļaut papildus divas dārzeņu porcijas. Necenties kļūt arī pārāk ambiciozs, ja tas nav kaut kas tāds, ko dari ikdienā. Iesākumā šī jaunā paraduma praktizēšana būs laba arī vienreiz nedēļā. Un laikam ejot, varēsi to piekopt arvien biežāk.
  4. Noskaties komēdiju. Dzīve reizēm ir pārāk nopietna. Noskaties kādu labu komēdiju. Izkāp no sava ierastā domāšanas modeļa un pamēģini uz dzīvi raudzīties ar komiķa acīm. Atrodi humoru šajā laicīgajā pasaulē.
  5. Iemācies cept. Cepšana no sevis pieprasa sīkumainību un unikālu iztēli. Iesaisties sev neierastā aktivitātē, kas tavu prātu spēj nodarbināt pavisam citā veidā. Ar lietām, kuras būsi izveidojis, tu iepriecināsi ne tikai sevi, bet arī citus.
  6. Uzbūvē kaut ko pats ar savām rokām. Tieši tā pat kā cepšana, arī rokdarbi palīdz tavā dzīvē ienest pavisam cita veida enerģiju un attīstīt aizmirstas prasmes. Atrodi kādu mazu projektu, kas neprasa daudz laika un enerģijas. Vēlāms ko tādu, kas ir paveicams pāris stundu laikā. Mūsos visos ir iedzimta vēlme radīt.
  7. Izveido sarakstu. Šis ieteikums ir praktiskāks par citiem – izveido sarakstu ar lietām, kas tev liek justies iesprūdušam vienā noteiktā vietā. Izdomā, ko tu no šī saraksta, un arīdzan savas dzīves, varētu izslēgt. Piekop šādu aktivitāti divreiz gadā, vai arī katru reizi, kad jūties iestrēdzis. Dažus faktorus mēs, protams, nespējam ietekmēt, tomēr mēs varam mainīt savu attieksmi pret tiem.

 

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru