9 iemesli, kāpēc vienatne Tev nāk par labu!

 

Tu vari ļaut vaļu radošumam. Nav līdzīgas sajūtas tai, kad uzliec austiņas, klausies savas mīļākās dziesmas un vari sākt darbu. Un nav pat svarīgi, vai sirdī esi rakstnieks, mūziķis, mākslinieks vai programmatūras inženieris. Mūsos visos ir radošas dzirkstis, kuras pēc iespējas biežāk būtu jābaro ar savu enerģiju. Esot vienatnē, mums ir vairāk motivācijas. Apvienojumā ar iespēju, tas ir labvēlīgs laiks, lai atvērtu savu prātu jaunām idejām un tās lietderīgi izmantotu.

Tu vari uzlādēties. Būt apkārt cilvēkiem, var būt vienlaikus uzmundrinoši un nomācoši. Tas nozīmē, ka nepārtraukti jābūt modram, jāsaprot, kas notiek tev apkārt un par ko ir sarunas, kurās esi iejaukts. Socializēšanās darbā un ar draugiem, pavisam noteikti ir pozitīva lieta, bet tajā pašā laikā tas var izsūkt visu tavu enerģiju. Kad esi viena, tu šo laiku vari izmantot, lai atjaunotu savus enerģijas krājumus un pārgrupētu savas domas. Ir svarīgi pavadīt kādu laiku vienatnē, lai tad, kad atkal tiecies ar cilvēkiem, vari justies enerģijas pilna un gatava komunikācijai.

Tev ir iespēja sevi labāk iepazīt. Pavadot laiku vienatnē, mums ir iespēja pamanīt savas domas, sajūtas ātrāk un efektīvāk, kā citos brīžos. Tā darot mēs iepazīstam jaunus savas personības dziļumus. Jo vairāk laika tu pavadi ar sevi vienatnē, jo vairāk tu uzzināsi, cik lieliska esi!

Tu kļūsti patstāvīgāka. Kad tu esi viena, nepastāv tāds variants, kā paļauties uz citu cilvēku viedokli, palīdzību vai padomu. Viss gulstās tavās rokās, un, lai arī tas reizēm var šķist biedējoši, tas patiesībā ir lieliski, jo kļūsti patstāvīgāka. Būt patstāvīgai nozīmē būt pašpārliecinātai, un tu šo savu pašapzinību vari izmantot arī komunicējot ar citiem.

Tu dzirdi un redzi lietas, kuras citādā gadījumā nepamanītu. Mēs bieži veidojam tukšas sarunas ar cilvēkiem, lai tikai aizpildītu klusumu. Bet kad mēs esam klusumā, mēs redzam un dzirdam lietas, kuras citkārt nepamanītu. Mums ir iespēja novērtēt mazos dzīves sīkumus tieši tāpēc, ka mēs tos nepalaižam garām un būšana vienatnē var palīdzēt tev pievērst vairāk uzmanības šiem svarīgajiem momentiem.

Tu vari darīt visu, ko vēlies. Tev ar nevienu nav jārod kompromiss par to kur ēdīsiet, kādu filmu skatīsieties vai kur brauksiet nedēļas nogalē. Tu vari pavadīt visu savu laiku, lai darītu tieši to, ko vēlies tu. Un kamēr būšana kompānijā nebūt nav slikta lieta, doties pašai savos piedzīvojumos var būt tik pat un vēl vairāk aizraujoši.

Tu esi produktīvāka. Darbi ir vieglāk paveicami, kad tev apkārt nav nekā, kas novērstu tavas domas – cilvēkus ieskaitot. Un pavadīt kādu laiku vienatnē, lai pārbaudītu vai visas lietas ‘’darāmo darbu sarakstā’’ ir paveiktas, var būt ārkārtīgi iedvesmojoši. Klāt piezagsies arī gandarījuma sajūta.

Tu esi pateicīgāka par cilvēkiem savā dzīvē. Trūkums dzīvē liek iemantot vairāk mīlestības, ne tā?! Paņemt ‘’atvaļinājumu’’ no cilvēkiem savā dzīvē, var likt tev apjēgt, cik svarīgi viņi tev ir. Šis ‘’atvaļinājums’’ var atjaunot tavu sajūsmu par kopā pavadīto laiku un nebūs pārsteigums, ja pēc tā atgriezīsies ar lielāku entuziasmu un prieku par abu attiecībām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru