Ājurvēdas “burvju punktiņi”. Kuras vietas pamasēt, lai uzlabotu pašsajūtu

Pirmais: uz ausu gliemežnīcām jāatrod mugurkaula kakla daļas projekcijas zonas (skrimslis virs auss ļipiņas iepretī dzirdes atverei) un vairākas reizes spēji jāuzspiež tai ar rādītājpirkstu;

Otrais: vairākas reizes strauji un dziļi ar nagu jāuzspiež vietai tieši zem deguna (precīzi pa vidu);

trešais: pamīšus vairākas reizes jāuzspiež labās un kreisās rokas īkšķu nagu plātnītēm. Tas jādara strauji un diezgan spēcīgi, lai rastos viegla sāpju sajūta;

Ceturtais: ar zobiem jāiekož mēles galiņā, līdz rodas viegla sāpju sajūta;

Piektais: seja pamīšus jāmazgā ar karstu, tad aukstu ūdeni (var izmantot arī ledu).

Panākt spēku pieplūdumu, atvērt otro elpu

Jāpaņem rokās pāris valriekstu (vai kāds cits piemērots kairinošs priekšmets) un jāpavirpina vispirms starp pirkstu galiem, pēc tam starp plaukstām. Tā tiek aktivizēta visa endokrīnā sistēma. Tādu pašu efektu var gūt, izberzējot kāju pēdas un kāju pirkstu galus.

Spēku pieplūdums rodas arī tad, ja pulksteņa rādītāja virzienā masē punktu, kas atrodas uz kājas iedobītē zem ceļgala locītavas. Atrast šo punktu nav sarežģīti: uzliekot plaukstu celim, zeltneša spilventiņš atduras tieši vajadzīgajā vietā. Ja īsi pirms masāžas izdzer glāzi mežrozīšu augļu novārījuma vai apēd 7 dateles, burvju efekts pastiprinās.

Ja cieši saspiež kopā roku plaukstas ar kāju pēdām un paliek šādā pozā 5 minūtes, tad, kā uzskata austrumu eskulapi, uzkrājas un saglabājas organisma iekšējā enerģija.

Aktivizēt atmiņu

Uz pieres atrodas 4 punkti, kas atbildīgi par galvas smadzeņu ritmu. Arī tos atrast nav grūti. Skatoties spogulī, domās jānovelk 2 vertikālu līniju pāri: viens caur acu zīlītēm, otrs – no uzacu iekšējiem galiem. Vietā, kur tās šķērsos pieres viduslīniju, arī atrodas vajadzīgie punkti. Atmiņas uzlabošanai tie vienlaikus jāmasē pulksteņa rādītāja virzienā.

Nostiprināt atmiņu palīdz arī aktīva roku īkšķu un kāju lielo pirkstu pirmās falangas masāža: tur atrodas tā sauktie galvai atbilstošie punkti. Labu efektu dod arī pieres vidus horizontālās līnijas masāža.

Pēc visiem šiem paņēmieniem pa pāriem jāsaliek kopā roku pirksti un jāsāk iegaumēt nepieciešamā informācija. Ar punktu masāžu pat sarežģītie ķīniešu hieroglifi itin viegli atradīs savu “atvilktnīti” atmiņas nepiepildāmajās krātuvēs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru