Aromātiskais spilvens gaisina stresu. Uzzini, kā tādu pagatavot pašam!

spilvens
Aromātiski spilveni viesistabā, guļamistabā, kabinetā un pat automašīnas salonā ne tikai piepilda telpu ar patīkamu smaržu, bet arī noņem spriedzi un veicina atpūtu. Bet neliels aromātisks spilventiņš gultas galvgalī parūpēsies par veselīgu miegu.

 

Spilvena pagatavošanai vislabāk izmantot kokvilnas vai lina audumu, no kura šūdina spilvendrānu un kuru pēc tam piepilda ar aromātiskiem augiem. Piemēram, spilvenam ar lavandas aromātu jāņem izžāvēta lavanda, rožu ziedlapiņas, salvijas lapas, viss jāsasmalcina un jāieliek atbilstīga tilpuma traukā. Tad pievieno 4 pilienus lavandas eļļas un 1 lāsi rožu ziedlapiņu ēteriskās eļļas. Pēc tam visu rūpīgi samaisa un ar šo sastāvu piepilda spilvendrānu.

Spilvens ar lavandas aromātu rada atsvaidzinošu efektu. Ja aromāts ar laiku izgaist, spilvendrānas saturam var atkal piepilināt aromātiskās eļļas.

Lai pagatavotu spilvenu, kas stiprina organismu, jāņem izžāvēts rozmarīns, timiāns, salvijas un melisas lapas, 3 pilieni rozmarīna, pa 2 pilieniem melisas un lavandas ēteriskās eļļas un 1 piliens timiāna ēteriskās eļļas.

Harmonizēt psihi palīdzēs spilvens, kam izmantots šāds sastāvs: rožu ziedlapiņas, melisas lapas, izžāvēta lavanda, 3 pilieni rožu eļļas, 1 piliens rožkoka ēteriskās eļļas un 1 piliens lavandas eļļas. Spilvens ar šādu pildījumu ātri uzlabo garastāvokli.

Eikalipta, salvijas, lavandas, anīsa, priedes, īves, piparmētru, krustnagliņu un citronu ēteriskajām eļļām piemīt stipra pretmikrobu iedarbība, tās nonāvē daudzus vīrusus, to skaitā mikroorganismu noturīgās formas un stafilokokus. To der ielāgot, veidojot kompozīcijas aromātiskajiem spilveniem, kas var lieti palīdzēt izturēt vīrusinfekcijas uzbrukumu arī gripas epidēmijas laikā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru