Burvju nūjiņa ir tikai rekvizīts. Praktiski ieteikumi, kā Jaunajā gadā īstenot sapņus

 

Vēlme jāizvēlas

Vispirms jāiedomājas vēlēšanās. Ja to ir vairākas, tās visas var uzticēt papīram un, katru pārdomājot, mazsvarīgākās pa vienai vien jāsvītro. Ja nodoms realizēt iecerēto ir nopietns, jābūt reālistam, jo pesimistam, kurš visu, tajā skaitā arī domas vareno spēku, apšauba, diez vai kas izdosies. Naudiņa ābelē ābolu vietā neizaugs, un automašīnas atslēgas neviens uz paplātes nepasniegs. Šādi sapņi ir nekas vairāk kā reāli iespējamo vēlēšanos tēli un metaforas. Tāpēc patieso vēlēšanos nevar pagrābt no gaisa, lai pēc tam vīpsnātu: “Nu, re, es jau zināju, ka tas viss ir muļķības!”

Ir nopietni jāizsver, ar kādu konkrētu gadījumu, pirkumu vai tikšanos varētu sākties (un, jūsuprāt, būtu jāsākas) ceļam, kas ved pretī izraudzītajam sapnim. Citiem vārdiem sakot, ar kādu āķīti aizķert mākoņos lidojošo gaisa pili, lai to varētu pievilkt pie zemes un padarīt gan redzamu, gan taustāmu. Ļoti svarīgi paturēt prātā, ka vēlēšanās drīkst būt tikai pozitīva. Pretējā gadījumā viss prāts, emocijas un griba tiks koncentrēta tieši uz to, no kā tik ļoti gribas izvairīties. Ne velti mēdz teikt, ka tas, no kā cilvēks ļoti baidās, parasti ar viņu mēdz notikt.

Vēlmei jābūt iespējami konkrētākai

Iedomāties kādu vēlēšanos nozīmē domās iztēloties tikai tās aprises. Kad tas izdarīts, “zīmējums” jāpapildina ar detaļām, jāizkrāso, jāpadara apjomīgs, jāpiesātina ar skaņām, smaržām, pozitīvām emocijām…
Gribas satikt cilvēku, kurš sen nav redzēts, – jāiztēlojas, kādā situācijā šī tikšanās varētu notikt: jācenšas sajust rokasspiediena stiprumu un siltumu vai pleca pieskārienu. Uzmanība pievēršama arī apģērbam, kas sedz šo plecu, visam, kas notiek apkārt… Ja nodoms ir nopirkt vai mainīt dzīvokli, bet nekādi neizdodas izvēlēties piemērotāko variantu: jācenšas skaidri un gaiši saskatīt (tieši saskatīt, nevis vienkārši iedomāties) – durvis, telpu izvietojumu, skatu aiz loga, kādas istabas stūri utt.

Jānosaka reāli termiņi

Tagad, kad telpa vēlēšanās īstenošanai it kā sagatavota, tā jāieliek “rāmjos”, proti, jānosaka laika robežas. Arī šai lietai jāpieiet ar vēsu un skaidru saprātu. Nevar gribēt, lai viss notiek tūlīt un tagad. Kaut gan – gribēt jau var, taču tā nenotiks. Arī Pelnrušķītei, kurai palīdzēja feja, bija vajadzīgs laiks… Tāpēc, ja, piemēram, ja tiek meklēts cits darbs, nevajag uzreiz gribēt, lai tas būtu perspektīvs, tīrs, labi apmaksāts un tiktu piedāvāts jau rīt ap pusdienas laiku vai vismaz ne vēlāk kā piektdien. Termiņiem jābūt reāliem un vienlaikus strikti noteiktiem, piemēram, līdz tāda un tāda mēneša tādam un tādam datumam.

Kā koncentrēties uz izvēlēto mērķi

Pēc tam, kad pati karstākā vēlēšanās visās niansēs noformulēta, šis “pieprasījums” jānosūta vai nu “debesu kancelejai”, vai arī “jāiemet” kā vēstule pudelē, visuvarenās bezapziņas dzīlēs (kas kuram tuvāk). “Sakaru” iespējas ir daždažādas, un neviens nav aizliedzis izmantot tās visas. Izvēlei – trīs no šīs saziņas iespējām.

1. Lakoniski formulētā vēlēšanās un tās īstenošanās laiks daudzas reizes jāuzraksta.

Šis variants veicina vēlmes pamatīgu ielāgošanu un šīs informācijas ievadīšanu pašos dziļākajos bezapziņas slāņos. Jo tieši bezapziņa ir tā, kas, kā zināms, diktē un regulē, kā izkārtosies mūsu turpmākā dzīve. Ja attieksme pret izraudzīto vēlēšanos un tās īstenošanos ir patiesi nopietna, jāraksta lēnām un akurāti, katrā burtā ieliekot visu savu gribasspēku. Papīrs un spalva šādam pierakstam nav obligāti (kaut gan tā ir vieglāk un ērtāk): var rakstīt, piemēram, arī ar pirkstu uz galda. Un jo vairāk reižu tas tiks darīts, jo drošāki panākumi.

2. Pirms aizmigšanas vēlēšanās jāatkārto domās vai skaļi.

Trauslā robeža starp nomodu un miegu ir durvis uz citu realitāti, tāpēc tieši šajā mirklī izvēlētajam “sūtījumam” ir vislielākās izredzes sasniegt “adresātu”.

3. Regulāri jāmeditē.

Proti, domās jāatkārto lakoniski formulētā vēlēšanās, it kā ieprogrammējot sevi un apkārtējo realitāti šā mērķa īstenošanai. Tiesa, pastāv iespēja, ka šādā brīdī prātā iešaujas doma, ka viss šajā pasaulē ir tikai niecība un tāpēc nav vērts šķiest laiku un psihisko enerģiju visādiem niekiem. Jāteic, arī tas ir rezultāts… Visādā gadījumā pilnīga atbrīvošanās no kādas ilgstošas vēlmes dod ne mazāku atvieglojumu kā tās īstenošanās.

Pašas vienkāršākās vēlēšanās

Vēlmes mēdz būt dažādas, tāpēc eksistē kāda īpaša to kategorija. Pie karstākajām, slēptākajām un kvēlākajām tā nepieder, taču ir brīži, kad to piepildīšanās šķiet ārkārtīgi nepieciešama un svarīga. Piemēram, līdz noteiktam termiņam pagūt savest kārtībā visus dokumentus, par katru cenu dabūt biļeti uz slavena mākslinieka vieskoncertu u. tml.

Protams, šīm sīkajām vēlmēm nekāda ilgstoša sagatavošanās nav nepieciešama. Vienīgais, kas to īstenošanai nepieciešams, – ļoti stipri koncentrēties uz izvirzīto uzdevumu, iedvest sev un apkārtējiem, kuri konkrētajā gadījumā situāciju var ietekmēt, ka cita varianta nav un nevar būt, ka visam jānotiek tieši tā, kā tas nepieciešams jums, un ne citādi.

Nekādu šaubu un neveiklības sajūtu! Jāpiepilda sevi ar neiedragājamu pārliecību un – jārīkojas. Sajūtot šo milzīgo enerģiju un apņēmību, apkārtējie, no kuriem daudz kas atkarīgs, gribot negribot pieskaņosies un pakļausies.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru