Enerģētisks uzturs – kāds īsti tas ir?

Lai noteiktu labumu, kādu ēdiens dod organismam, dabīgā uztura speciālisti jau labu laiku par pamatu ņem tajā ietilpstošo saules enerģiju. Tādējādi par pašiem vērtīgākajiem un energoietilpīgākajiem tiek atzīti atklātā laukā, bez ķīmiskā mēslojuma un ar mīlestību audzēti un rokām novākti dārzeņi, augļi, ogas un zaļumi.

Maltītes laikā enerģijas uzņemšanai organisms kļūst daudz atvērtāks. Tāpēc ēdot nekad nevajag lasīt avīzi, grāmatu vai skatīties TV, jo diez vai cilvēks grib enerģijas vietā piesātināt savu organismu ar ziņām par krīzi, korupciju, noziegumiem un citām negācijām. Labāk ieslēgt mierīgu, neuzbāzīgu mūziku.

Ļoti svarīgi maltītes gatavošanas laikā būt labā noskaņojumā un piesātināt ēdienu arī ar savu mīlestību. Ļoti bieži organisms netiek galā ar uzņemtās barības daudzumu un tad tam nākas tērēt spēkus, lai atbrīvotos no nesagremotiem ēdienu pārpalikumiem.

Ne velti slimības laikā cilvēkiem parasti ēst negribas – tas nozīmē, ka organisms par pareizāku uzskata izmantot spēku un enerģiju cīņai pret slimību, bet ne ēdiena sagremošanu.

Lai sagremotu dažādus produktus, organisms izmanto nedaudz atšķirīgas enerģijas, bet, kad vienlaikus tiek apēsti olbaltumi, tauki un ogļhidrāti, lai to visu sagremotu, enerģijas nepieciešams ļoti daudz. Tālab tonusa celšanai ļoti veselīgi laiku pa laikam sarīkot atslodzes dienas, pabadoties un pievērsties arī dalīta uztura principiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru