Ģenētiski modificēta pārtika – mīti un patiesība

GMO

Ikdienā bieži dzirdam apgalvojumus, ka nepieciešams izvairīties no ģenētiski modificētas pārtikas, jo tā negatīvi ietekmē cilvēku organismus. Bet cik pamatota ir šāda informācija? Uzzini mītus un patiesību par ģenētiski modificētiem organismiem.

Lai lasītu rakstu, šķir nākamo lappusi:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Olita Niedrite</cite>

    Pirms sākt lasīt nodomāju :”” uzrakstīšu tā “labi vēl ka neraksta “pērciet nevis savu zemnieku pārtiku , bet ārzemju lielfirmu modificēto, jo tā ir veselīgāka”. Jo man pat ļaunākajā murgā nevarēja ienākt prātā, ka par šiem izkropļotajiem gēniem būs kāds labs vārds ierakstīts.

    Taču izrādījās, ka rakstu pasūtījuši paši tirgotāji ( arī savu sirdsapziņu tirgoņi) , nevis zinātnieki, kuri atklāja drausmīgās sekas no gēnu mainīšanas izmēģinājumiem.

  • <cite class="fn">Eduards</cite>

    cik jauka literatūra 😀 un kā tad ar pierādījumu par bomžiem kurus atrada mirušus jau pus gadu un nebij sadalījušies jo ēda lētās desas? ar kā teikts šeit ”nekaitīgām un eiropā atļautām E vielām”?

  • <cite class="fn">Alexa</cite>

    Autoram publisks fui. sen jau neatkarīgie eksperti ir pierādījuši uz žurkām, ka nākamājās paaudzēs dzimst kropļi, vai vispār ir neauglīgi. papildus , kur aug modificēts rapsis utt, iet bojā bites, kas jau sen ir visur izpētīts un konstatēts. un te pēķšņi viens parādās un mēģina pierādīt pretējo. nu autoram, vari ēst modific.pārtiku mēs tev atļaujam, pati es nepērku, nēēdu un citiem neiesaku.

  • <cite class="fn">Ivis</cite>

    Tīŗs reklāmas raksts. Ēdiet, mīlīši, visu, ko ražotājs piedāvā!!! Tas nekas, ka citās, attīstītajās valstīs šis ir ar likumu aizliegts, mums taču jārealizē saražotais šeit…

  • <cite class="fn">Arnis</cite>

    Tā jau no vienas puses ir, ka ģenētiski modificētie produkti var būt nebūtu kaitīgi, tādā veidā to neviens nav pētījis. Bet joks jau tas, ka tie ĢMO nespēj dot to lielo ražu bez tām kaitīgajām piedevām, tie organismi jau tāpēc tur tiek pievienoti lai augi spētu izturēt tās indes kuras tiem gāž virsū. Bez indēm tie ĢMO augi diez vai dotu tādas ražas, ieaugtu nezālēs un gala rezultāts būtu tāds, ka bez pievienotajiem organismiem augi dod labāku ražu.
    Nu uztaisiet šādu pētījumu, vienkārši salīdzināšanai.
    Ir jau F1 kultūras kuras dod stabili lielākas ražas ar mazāku ieguldītā darba apjomu.

  • <cite class="fn">Ina</cite>

    Protams ka jaizperk jo kur tad liks sarazoto??? Cilveki tomeer nav mulki ka visam ticees. Es neizvelos GM produktus!!!

  • <cite class="fn">Andris Veirins</cite>

    Lai autoram labi garšo! Esmu PRET GMP! http://gmoguide.greenpeace.ca/shoppers_guide.pdf

Pievienot komentāru