Kādēļ vecākajiem bērniem nevajadzētu pieskatīt ģimenes jaunākās atvases

Septiņus gadus vecs bērns nespēj nodrošināt to, ka piecgadnieks neiekulsies nepatikšanās. Patiesībā vecākais bērns var tieši sekmēt sliktu uzvedību. Tas nenotiek ļaunprātīgos nolūkos, bet gan aiz ziņkārības, kas pārvalda katra bērna prātu.

Ja vecākais bērns ir vismaz 12 vai vairāk gadus vecāks par jaunāko, tad vecākais brālis/māsa var būt pilnvērtīgs/-a pieskatītājs. Par to noteikti jāvienojas abām pusēm, turklāt, vecākajam bērnam par šo nodarbi jāsaņem alga.

Lai arī vecākie bērni var palīdzēt brīžos, kad nav rodams cits risinājums, atbildība par notiekošo tik un tā jāuzņemas vecākiem.

Vecāki visai bieži soda vecāko bērnu par nedarbiem, ko pieskatīšanas laikā sastrādājis jaunākais bērns, jo viņš bijis “atbildīgs” par notiekošo. Ja vecākais bērns pats ir septiņus gadus vecs, viņš būtu jāpieskata, nevis jāuztic viņam kāda pieskatīšana, tas ir bezatbildīgi.

Nereti vislielākās grūtības bērnu audzināšana sagādā rūpjpilnām, uzmanīgām un atbildīgām sievietēm, jo negatīvā bērnības pieredze bērnu pieskatīšanā var likt domāt, ka mazi bērni ir nasta ar kuru grūti tikt galā.

Tādēļ, ja vien tu kādreiz vēlies redzēt mazbērnus, jāsaprot, ka tikai tev jāuzņemas atbildība par saviem bērniem un to audzināšanu.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru