Neprecies, pirms pati neesi apguvusi šīs būtiskās prasmes…

Banner08a Pirms iegūsti autovadītāja apliecību, tu iemācies vadīt automobili. Pirms precies, apgūsti šīs 4 prasmes! Pirms laulības apliecības iegūšanas cilvēkiem jāapgūst vērtīgas prasmes, kuras ir nepieciešamas šai savienībai. Citādāk pāru starpā var rasties nopietni strīdi, un šāds risks jau no sākta gala pastāv laulībā.

1. Emocionālā pašregulācija Mazi bērni bieži niķojas vai pat sit saviem brāļiem vai māsām. Savukārt pieaugušie lielākoties savu dzīvi pavada mierā. Labās ziņas ir tādas, ka pieaugušie, kuri sliecas būt pārāk emocionāli, it īpaši pārāk klaji izrāda savas dusmas, var iemācīties pārvarēt šīs savas noslieces uz dusmošanos. Ja ievēro, ka pacel balsi vai dusmojies vairāk nekā reizi dažos mēnešos (vai arī paliec tik dusmīga, ka saki un dari aizvainojošas lietas), tev ir pienācis laiks kārtīgi apdomāties par savu rīcību.

2. Saziņa Taktiska sarunāšanās, it īpaši tad, kad sarunas temats tevī izraisa nemieru, un klausīšanās, kas uztur sadarbību, ir būtiskas katrā laulībā. Sarunāšanās sūdzoties, kritizējot vai citādi aizvainojot savu laulāto, radīs tikai nesaskaņas jūsu starpā. Neņemot vērā savas otras pusītes teikto, noliedzot dzirdēto ar ‘bet’ vai ignorējot – tā vietā, lai sagremotu dzirdēto, noteikti radīsies problēmas jūsu laulībā.

3. Nesaskaņu risināšana Visiem pāriem ir nesaskaņas. Veiksmīgie pāri zina, kā uzsākt strīdu ar „viņaprāt” un „viņasprāt” un galu galā nonākt pie „mūsuprāt”, kas apmierina abas puses. Šādi ir labi rīkoties gadījumā, ja strīda iemesls ir neliels, piemēram, kādu filmu skatīties sestdienas vakarā vai jau nopietnāk – kā, kur vajadzētu dzīvot, kur vajadzētu ieguldīt naudu un kā saglabāt kaisli gultas dzīvē.

4. Pozitīvisms Katru reizi veltot smaidu viens otram, pasmejoties par mīļotā joku, piekrītot sava laulātā viedoklim, paužot atzinību, pateicoties savam partnerim par kaut ko vai izrādot savas jūtas, jūs viens otram sniedzat „maisus” pozitīvisma. Jo vairāk jūs tos viens otram sniegsiet, jo laimīgāki jūs būsiet. Šī stāsta morāle? Sagatavojieties! Atcerieties, ka kāzas ilgst tikai vienu dienu, bet laulība – cerams, ka uz mūžu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru