No magnētiskās vētras zem gultas nepaslēpsies. Kā to pārlaist?


Magnētiskā vētra ir Zemes magnētiskā lauka spēcīgas un straujas izmaiņas, kas rodas Saules palielinātas aktivitātes periodā. Iedzīvotājiem šādas izmaiņas nepaliek bez sekām: magnētisko vētru laikā tiek traucēta sirds-asinsvadu, kā arī gremošanas orgānu sistēmas darbība, palēninās centrālās nervu sistēmas reakcija, pazeminās darba spējas.

Piemēram, sirds išēmiskās slimības pacientu veselības stāvoklis pasliktinās par 50 līdz 55 procentiem salīdzinājumā ar parastām dienām. No šī skaita 25 līdz 27 procentos gadījumu stenokardijas lēkmes rodas magnētisko vētru priekšvakarā un apmēram tikpat daudz – nākamajā dienā. Pat daudzi bērni šādās dienās kļūst agresīvi vai ļoti viegli aizvainojami, grūtāk tiek galā ar skolas uzdevumiem, ir izklaidīgāki. Bet tajā pat laikā tikai 10 līdz 15 procenti no visiem planētas iedzīvotājiem ir jūtīgi pret magnētiskajām vētrām. Vislielākās fizioloģiskās novirzes cilvēkiem novērojamas 24-48 stundas pēc magnētiskajām vētrām.

Kā pārlaist vētru? Pirms vētras gandrīz nevienam nenāktu par ļaunu ieņemt vienu aspirīna tableti. Aspirīns šķidrina asinis un mazina netīkamās sāpju sajūtas. Tiem, kuriem Saules aktivitāte izraisa pastiprinātu uzbudinātību un galvas sāpes (galvenokārt tās ir sievietes), ieteicams kāds dabīgs nomierinošs līdzeklis – kaut vai baldriāns.

Cilvēkiem, kuri slimo ar aritmiju, sirds išēmisko slimību, pārcietuši infarktu vai insultu, Saules aktivitātes periodā ieteicams rūpīgi un precīzi ievērot ārsta norādījumus un vienmēr turēt pa rokai savas zāles. Daudzi uzskata, ka magnētisko vētru tāpat kā negaisu ir labāk pārlaist mājās.

Patiesībā organismam ir vienalga, vai cilvēks ir paslēpies pagultē vai arī sēž uz soliņa skvērā. Lai gan, svaigā gaisā viņš jutīsities pat labāk, jo ir vieglāk elpot, izvairīties no aizdusas.

Visiem, kas sirgst ar kādu hronisku slimību, ieteicams pavērot, kurās dienās pašsajūta pasliktinās – pirms magnētiskajām vētrām, pēc tām vai arī to laikā. Pēc tam, pakonsultējušies ar ārstu, viņi šajās dienās var ieņemt vai nu lielāku parasto zāļu devu, vai arī lietot ārsta īpaši izrakstītos medikamentus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru