Raudāšana nav vājuma pazīme! 4 iemesli, kāpēc raudāt ir labi

raudasana

Raudot parasti rodas sajūta, ka esam ļoti vāji un ievainojami. Tajā brīdī izskatāmies visievainojamākie to cilvēku priekšā, kurus mīlam un kuriem uzticamies, kā arī ļaujam sevi redzēt tiem, kuri varbūt nav pelnījuši mūsu asaras.

Patiesībā raudāšana mums nāk tikai par labu, jo tādā veidā ķermenis atbrīvojas no stresa, kā arī novērš dažādas ar stresu saistītas slimības.

Neirozinātnieks Dr. Viljams H. Frejs skaidro, ka “Raudāšana ir cilvēciska reakcija uz skumjām un vilšanos, un tā ir veselīga. Tas ir dabisks veids, kā samazināt emocionālā stresa līmeni, kas, paliekot neskarts, negatīvi ietekmē fizisko veselību, piemēram, palielina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, kā arī rada citus, ar stresu saistītus veselības traucējumus.”

Tas nozīmē, ka raudāšana, iespējams, ir labākais veids, kā tikt galā ar skumjām. Lūk, vēl četri iemesli, kāpēc ir jāraud:

Palīdz citiem justies brīvi tavā klātbūtnē

Ja ļauj sev raudāt citu klātbūtnē, tad viņi var redzēt, cik ievainojams un patiess esi. Kad tavas asaras redz tie, kuri par tevi uztraucas, viņiem rodas empātijas sajūta. Viņi sajūt to pašu, ko tu, un arī nebaidās izrādīt emocijas. Ļaujot vaļu skumjām, mēs varam palīdzēt arī citiem ļauties savām emocijām.

Katram no mums ik pa laikam vajadzētu paraudāt, tāpēc nebaidies atklāt emocijas sev tuvajiem cilvēkiem.

Nāk par labu fiziskajai un mentālajai veselībai

Raudāšana palīdz atbrīvot hormonus, kas uzlabo labsajūtu. Tā samazina mangāna līmeni, kas ir atbildīgs par stresu un nemieru, ja sakrājas pārāk lielā daudzumā. Tāpēc ļauj ķermenim attīrīties caur asarām.

Uzveic emocionālo stresu

Raudāšana ir viens no labākajiem veidiem, kā to izdarīt. Varbūt tajā brīdī šķiet, ka visam ir beigas, bet, ja centīsies apslāpēt emocijas, tad nevarēsi sajust to, ko vēlies.

Raudāšana ļauj saprast, kas tev liek tā justies, un kas tevi uztrauc visvairāk. Tad arī vari izlemt, kā to mainīt vai risināt. Tā ir kā personīgā terapija, kas ļauj labāk saprast, kas īsti nav kārtībā.

Nepieciešamība atbrīvot emocijas

Raudāšana palīdz atbrīvoties no negatīvajām emocijām, kas liek tev ciest. Viss negatīvais, kas bija sakrājies, tiek palaists vaļā jau tad, kad sāc raudāt.

Gluži kā terapija, tā ļauj atbrīvoties no uzkrātajām nevēlamajām emocijām, un, jo vairāk spēsi atbrīvoties no tām, jo ātrāk sapratīsi, ko nozīmē atkal būt laimīgam.

Tu atkal atradīsi tās lietas, kas dzīvē ienes prieku, un sāksi tās iemīlēt no jauna.

Tāpēc, nākamreiz, kad acīs sariesīsies asaras, ļaujies tām. Tavam ķermenim tas tiešām nāks par labu, jo būtu muļķīgi turēt sevī un krāt visas negatīvās emocijas.

Jo biežāk ļausi sev raudāt, jo ātrāk sāksi sajust to, cik ļoti tas palīdz, un atkal atgūsi dzīvesprieku.

Avots: higherperspectives.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru