Šokējoši! Visi vīrieši sākušies kā sievietes! (raksts ar video)

Iedomājieties, ka jūsu dzimumorgāni nav gluži pretēji, jo tie ir sieviešu dzimumorgānu turpinājums – orgānu, kas visiem mums ir dominējošs pirmajos embrija attīstības ciklos. Lai gan jūs sevi uzskatāt par pilnīgi pretējiem (jo tas ir mācīts gan skolā, gan ārpus tās) pirmās sešas nedēļas neviens nav zinājis, kāds dzimums būs cilvēkam.

Uzmanieties dāmas, jo sestā nedēļa ir tā, kad „Y” hromosoma sāk attīstīties un pārtrauc visus sievišķo īpatnību tālāk attīstību. „Y” hromosoma ir dominante, tādēļ tā vienmēr ņem virsroku vīrišķo īpatnību izpausmē. Lai gan ir arī iespējamas anomālijas, kad kāda iemesla dēļ sieviešu fenotips neļauj „Y” hromosomai izpaust sevi pilnībā un tādēļ izpaliek dažas vīrišķās īpatnības un rodas individuāli, kam nav seksualitātes, jeb viņi ir neitrāla dzimuma.

Neskatoties uz pirms-dominanti, dzimums un tam apkārt veidotā sociālā stigma ir mūsu izplatīta un veidota. Reizēm tomēr nākas domāt, vai bioloģija tomēr ir tas, kas nosaka mūsu dzimumu sociāli, jo bieži tā nav un tā izvēle ir katra brīva izvēle sociālajā ziņā.

Šis nesenais atklājums tikai vēlreiz ļauj aizdomāties, cik ļoti mēs katrs esam „sievišķīgs” vai „vīrišķīgs”.

 

Paplašinot redzesloku, mēs varam tikai sašaurināt šīs šaubas sevī un apjaust, vai (ka) domājam pārāk šauros rāmjos (reizē arī mācoties toleranci pret citiem).

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Olita Niedrite</cite>

    Daba ir gudrāka par katra cilvēka iegribām. Kad zinātnieki atklāja, kā ieņemt noteikta dzimuma bērnu, atklājumu noslēpa. Cilvēku izvēles pilnīgi sagrautu pasauli.Būtu valstis, kurās sākumā visi gribētu tikai zēnus un sāktos haoss, tajā atkal visiem izdevīgākas liktos retās meitenes un sāktos pretējais haoss, tauta pilnībā izmirtu pāris paaudzēs. Tas pats būs, ja katram ļaus tēlot to dzimumu, kurš viņam kādos apstākļos un laika periodā šķitis kārdinošāks. Izzudīs ģimenes morāle, pievilcība, brīvais sekss gūs virsroku un atkal attiecīgā tauta ies bojā.

Pievienot komentāru