Sudrabūdens. Senatnes brīnumlīdzekli atzīst arī mūsdienu medicīnā

sudrabs1

 

* Sudrabūdeni var lietot ļoti daudzu slimību ārstēšanai, to skaitā acu skalošanai konjunktivīta, blefarīta gadījumā, kompresēm, apliekamajiem, brūču apmazgāšanai.

* Elektrolīzes ceļā iegūto sudrabūdeni lieto dažādu orgānu (haimorītu dobumu, aizdegunes, acu, ausu) iekaisuma procesu ārstēšanai. Termisko apdegumu ārstēšanai sudraba šķīdumam ūdenī (marles apsējs ar 5% slāpekļskābā sudraba šķīdumu ūdenī) efektivitātes ziņā praktiski nav analogu. Svarīgs šīs metodes moments ir tas, ka izpaliek sāpes, kas, ārstējot slimniekus ar smagiem apdegumiem, ir ļoti svarīgi.

* Iegūtie rezultāti pierāda, ka sudrabūdens ir ļoti efektīvs pret kuņģa-zarnu trakta kaitēm, holecistītu, infekcijas izraisītiem hepatītiem, pankreatītu, duodenītiem, jebkurām zarnu trakta infekcijām. Ar panākumiem tas ārstē arī kuņģa čūlu, jo tiek iznīcinātas Helicobacter pyllory baktērijas, kas rosina čūlas procesu.

* Daudzi ārsti pasaulē iesaka sudrabūdeni lietot gripas un ARS profilaksei, drudža mazināšanai. Labus rezultātus tas uzrāda bronhiālās astmas un reimatoīdā artrīta ārstēšanā, potences paaugstināšanā. Sudrabūdens palīdz pret alerģiska rakstura ādas iekaisumiem: ekzēmu, dermatītu, nātreni. Ar panākumiem tas tiek izmantots dermatoloģijā un veneroloģijā.

* Ar sudrabūdeni ārstē arī endokrīnās sistēmas un vielmaiņas traucējumu izraisītas slimības (cukura diabētu, diatēzes): sudrabūdeni, kura koncentrācija ir 20 mg sudraba uz litru ūdens, lieto iekšķīgi pa divām ēdamkarotēm trīs reizes dienā 15–20 minūtes pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – 1–3 mēneši.

* Infekcijas slimību (dizentērijas, vēdertīfa, paratīfa, skarlatīnas, difterijas) gadījumā sudrabūdeni lieto pa vienai ēdamkarotei ik pēc četrām stundām, kā arī izmanto siltu skalošanai.

* Ginekoloģijā iekaisumu procesu ārstēšanai sudrabūdeni izmanto skalošanai un tamponiem.

* Stomatoloģijā to lieto siltu mutes dobuma skalošanai stomatīta, gingivīta un citu mutes dobuma slimību ārstēšanai.

Tikai tīrs sudrabs

Mūsdienās, lai iegūtu sudrabūdeni, nav nepieciešams to uzglabāt sudraba traukos vai iegremdēt tajā sudrablietas. Sudrabūdeni iegūst elektrolīzes ceļā, ļoti ātri, turklāt ar daudz augstāku sudraba koncentrāciju. Pēdējā laikā daudzviet tas tiek darīts rūpnieciski. Ir parādījies ar sudrabūdeni bagātināts fasētais dzeramais ūdens un pat degvīns, kas neizsauc paģiras. Aparātu sudrabūdens iegūšanai var pagatavot mājas apstākļos. Viss, kas tam nepieciešams, ir – elektriskais vads, baterija vai akumulators un, protams, gabaliņš tīra sudraba. Galda piederumi un rotaslietas šiem mērķiem neder, lai gan ir ne mazums rekomendāciju, kurās teikts, ka sudrabūdeni var iegūt no jebkuriem sadzīves priekšmetiem. Sudrabūdens jāuzglabā tumšā vietā, jo gaismā tas oksidējas, un pirms lietošanas jāsamaisa.

Gatavojot sudrabūdeni mājās, jāņem vērā, ka dabā sudrabam vienmēr ir pavadoņi – smagie metāli. Galvenokārt tie ir kadmijs un svins. Galda piederumi un rotaslietas vairumā gadījumu netiek izgatavoti no augstākās raudzes sudraba, bet tas nozīmē, ka tam var būt kancerogēni piejaukumi. Otrkārt, arī augstas raudzes sudraba izstrādājumos ir piemaisījumi, kas maina sudraba īpašības. Elektrolīzes metodei sakausējumi nav pieļaujami. Ķīmiskās reakcijas rezultātā tie visi nonāks šķīdumā, turklāt pašā aktīvākajā – jonu formā.
>

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru