Tīņu horoskops – kā uzvedas katras zīmes pārstāvis pusaudža gados?

Lauva

Lauvas nekad nekļūst pieaugušas. Viņas var līdz sirmam vecumam palikt kā bērni – ļoti godkārīgi, dažreiz mīlīgi un amizanti, bet dažreiz arī nikni. Pat ja dzīve piespiež Lauvas pusaudža gados veikt atbildīgus un pēc būtības pieaugušus gājienus, viņas meklē iespēju atgriezties bērnībā. Viņām nez kāpēc šķiet, ka tikai tad, ja paliks kā bērni, viņas spēs sajust un saprast šo pasauli, tādējādi realitāte bieži vien pārsteidz viņas nesagatavotas.

Ar savu vēlmi nekļūt pieaugušam Lauvas sagādā ne mazums rūpju saviem tuviniekiem, jo viņas ar savu iedzimto pakļaušanas spēju piespiež radiniekus, vēlāk arī partnerus riņķot ap viņu personību. Jo smagāka bijusi Lauvu bērnība, jo aktīvāk un ilgāk tuvinieki par to ir spiesti maksāt.

Jaunava

Jaunavas kļūst pieaugušas reizē ar saviem draugiem. Jo vecāki draugi ir Jaunavai, jo ātrāk notiek viņas pašas personības nobriešana. Šīs zīmes pārstāvji tiecas pēc saviem paziņām, cenšas viņus atdarināt it visā, un tas nereti var novest pie neparedzamām un skumjām sekām. Taču galīgi nevar teikt, ka pusaudži Jaunavas nav gudri vai ir neprātīgi, vienkārši viņi meklē atbalstu, kuru bieži vien nesaņem savās mājās.

Turklāt Jaunavas jebkurā sabiedrībā ļoti ātri sāk spēlēt “pelēkā kardināla” lomu. Uz saviem vienaudžiem viņi mācās manipulēt, veikli noveļ atbildību par savu rīcību uz citiem. Jaunavas kā likums agri uzsāk patstāvīgu dzīvi un aiziet prom no saviem vecākiem, lai gan saglabā ar viņiem labas attiecības.

Svari

Svari pieaug sintētiski. Viņi iesūc sevī pašu labāko, kas piemīt viņu vecākiem, skolotājiem, lielajiem brāļiem un māsām, draugiem. Šīs zīmes pārstāvji it kā pielaiko apkārtējo cilvēku tēlus un izvēlas to, kas viņiem ideāli derēs. Tiesa, dažreiz Svaru pusaudžu dzīve pārvēršas permanentā murgā – viņi par visu šaubās, nekādi nespēj izvēlēties savu nākotni, mētājas no vienas mācību iestādes uz otru, zaudē pārliecību par savām spējām.

Personības nobriešanas laikā Svariem ir svarīgs ģimenes atbalsts. Ja viņi to nesaņem, var pārvērsties par sociopātiem, bet dažreiz pat sabiedrībai bīstamos indivīdos. Taču, ja vecāki visos veidos sadarbojas un atbalsta savu bērnu, viņi nekad nekļūs par problēmpusaudžiem.

Skorpions

Skorpioni kļūst pieauguši nemākulīgi. Viņi ir tik ļoti iekšā bērnībā, ka lielākoties no turienes velk līdzi visus aizvainojumus, kompleksus un bailes uz lielo dzīvi, bet, nonākot jau tajā, to visu daudzkārt palielina. Ir liela laime, ja šīs zīmes pārstāvjus jau no mazām dienām ieskauj tikai labi, laipni, kārtīgi cilvēki – tad ir iespēja, ka personības nobriešana būs mazāk sāpīga. Pretējā gadījumā Skorpioni ļoti sāpīgi izdzīvo pusaudža vecumu un drīzāk baidās no kļūšanas pieaugušiem, nekā tiecas pēc tā.

Lai gan ja viņi harmoniski sabalansē sevī pragmatismu un misticismu, tad diezgan ātri sāk gūt labumu no savas kļūšanas pieaugušam, bet viņu fobijas kļūst par lielisku instrumentu, lai manipulētu ar apkārtējiem.

Strēlnieks

Strēlnieki kļūst pieauguši mērķtiecīgi, bet ar problēmām. No vienas puses, viņi tik veiksmīgi vada savus vienaudžus, ka dažreiz šķiet – savos 12 gados Skorpioni ir vecāki par visiem draugiem, kopā ņemtiem. Bet no otras puses, tāda pieaugšana nedara viņus atbildīgus un arī prātu nepalielina. Tādējādi viņu pusaudža gājieni bieži mēdz būt sociāli bīstami, kompānijas – šaubīgas, bet tieksmes – pazudinošas.

Turklāt šīs zīmes pārstāvjus pubertātes vecumā nepārtraukti kaut kur velk – te uz citu pilsētu, te uz nepatikšanām. Viņi nespēj nosēdēt uz vietas, un tas rada mūžīgas galvassāpes viņu vecākiem. Taču ap 18 – 20 gadiem daudzi Strēlnieki nomierinās, pareizāk sakot, sāk sevi savaldīt, bet viņu enerģija rod daudz pozitīvāku iemiesojumu.

Mežāzis

Var teikt, ka Mežāži jau piedzimst pieauguši. Viņi visu uztver caur finanšu un statusa prizmu, viņiem nav laika pastaigāties ar vienaudžiem un atrasties viņu kompānijās, viņi redz mērķi un droši uz to soļo. Šīs zīmes pārstāvjiem pubertātes periods sākas tad, kad sasniegta zināma stabilitāte. Šajā brīdī viņi atļauj sev atslābt un atgūt to, ko palaiduši garām pusaudža gados, bet tas var notikt gan 25, gan 45 gados.

Apkārtējiem dažreiz šķiet, ka Mežāžus ir skārusi pusmūža krīze, bet viņi vienkārši izbauda dzīvi, no jauna kļūdami pieauguši, kaut arī novēloti, bet pēc visiem dabas likumiem. Šāds lietu izkārtojums ļauj viņiem sasniegt tieši tos panākumus, par kuriem bija sapņojuši kopš bērnības, un turklāt izvairīties no jaunības pamatkļūdām.

Ūdensvīrs

Ūdensvīri kļūst pieauguši ļoti centīgi. Viņiem ļoti gribas ātrāk izrauties no vecāku paspārnes, sajust sevi par pašpietiekamu personu, ar galvu metoties īstajā dzīvē. Pusaudža gados šīs zīmes pārstāvji tiecas pēc iespējas sevi pašam uzturēt, viņiem ir neērti apgrūtināt radiniekus, kaut gan paši viņi nekad neatteiksies palīdzēt tuviniekiem. Pienākuma apziņa Ūdensvīriem ar gadiem tikai pieaug.

Tomēr reizē ar atbildības sajūtas pret tuviniekiem apzināšanos Ūdensvīros aug arī maksimālisms. Jo pusaudzis ir vecāks, jo mazāk spēj piedot saviem draugiem un brāļiem – māsām kļūdas. Pubertātes vecumā tas ir iemesls daudzu draudzību un attiecību ar radiniekiem saraušanai, bet jaunībā tas atstāj negatīvu iespaidu uz personīgo dzīvi. Labi vismaz, ka brieduma gados Ūdensvīri kļūst gudrāki un pārstāj visu dalīt tikai baltā vai melnā krāsā.

Zivis

Zivis pieaug pēc apstākļiem. Ja viņu ģimenē viss ir labi, tad viņi paildzina apmierinājumu un lielajā pasaulē ieiet pamazām. Viņi iepriecina savus vecākus ar labām sekmēm skolā, pēc tam apgūst sev tīkamu profesiju, skraida uz randiņiem un tusiņiem, taču nepārkāpj pieļaujamos rāmjus. Kopumā soli pa solim attālinās no bērnības un nākotnē raugās ar optimismu.

Savukārt ja Zivīm ir dogmatiski un valdonīgi vecāki, pusaudžu psihe bieži vien neiztur šādu spiedienu. Šīs zīmes pārstāvji tiek salauzti vai arī, gluži pretēji, sāk izmisīgi protestēt pret to, taču jebkurā gadījumā tas ne pie kā laba nenoved. Sliktas aizraušanās, konformisma smaga forma, visādi izlēcieni – tās visas ir nepareizas audzināšanas sekas, tā ka personības nobriešana Zivīm ir ļoti smaga un dažreiz tā arī līdz galam nenotiek.

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru