Uzmanīgi izvēlies bērna vārdu! Vārds var ietekmēt ne tikai likteni, bet arī izskatu

Izrādās, ka tas, kā mēs nosaucam savus bērnus, var veidot ne tikai viņu personību, bet arī sejas vaibstus!

Jau kopš seniem laikiem mēs zinām, ka cilvēka vārdam ir ļoti liela nozīme viņa personības veidošanā un tā īpašnieka liktenī. Astrologi, psihologi un numerologi pētījā cilvēka vārdus un to nozīmi, izmantojot visdažādākās teorijas. Varētu šķist, ka cilvēka vārds ir vienkārša skaņu virkne.

Taču šīs skaņas nodod ļoti plašu informācijas klāstu, kuru uztver mums apkārt esošie cilvēki. Vārdam ir ļoti liels iedarbības spēks uz cilvēku, kuram tas piešķirts. Tas var pastiprināt vai pavājināt cilvēka individuālās īpašības, kā arī tam piemīt noteikta ietekme cilvēka pozīcijai un stāvoklim sabiedrībā.

Ļoti daudzi zinātnieki tic un ir pierādījuši, ka vārds spēj ietekmēt noteiktas cilvēka ārējā izskata pazīmes. Tie ataino cilvēka iekšējo personību, kā tas ir stāstīts “Doriana Greja portrets” stāstā. Doriana Greja efekts notiek tad, kad cilvēka personība un sevis uztvere ietekmē viņu ārieni.

Mūsu iekšējā pasaule ataino to, kā cilvēki mūs uztver, bet tas, savukārt, var ietekmēt mūsu ārējo izskatu. Starp mūsu iekšējo un ārējo personību un būtību ir ļoti liela saikne. Abi šie faktori veido mūs par individuālu personu.

Pētnieki no Jeruzalemes Ebreju universitātes vēlējās noskaidrot, vai cilvēka vārds var veidot šādu pašu ietekmi uz viņa ārieni. Mūsu vārds ir mūsu pirmais zīmols sabiedrībā. Katrs vārds tiek saistīts ar kādu personību vai raksturu, uzvedību un ārieni.

Saskaņā ar zinātnieku sacīto, tas var radīt noteiktus kulturālos stereotipus saistībā ar cilvēku vārdiem. Vārda definīciju pēc izskata var skaidrot ar selektīvo domāšanu. Cilvēka vārds atšķir viņu no citiem cilvēkiem, bet tajā pašā laikā vieno tos.

Ņemot vērā veikto pētījumu, vienādi vārdi var vienādi ietekmēt cilvēkus. Šādi cilvēki savā ziņā ir līdzīgi cits citam. Viņiem var būt līdzīgas uzvedības normas un pat ārējais izskats. Vārds var izmainīt cilvēka seju.

Pētnieki apgalvo, ka pēc fotogrāfijām pat ir iespējams pateikt, kuriem cilvēkiem ir vienādi vārdi. Katrs vārds tiek saistīts ar noteiktām uzvedības normām un personiskām iezīmēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru