Vingrinājumi nogurušām acīm

 

1

Lūkojies tumsā

Atbalsti elkoņus pret galda virsmu. Aizver acis un aizklāj tās ar plaukstām. Atslābinies un lūkojies tumsā pāris minūtes.

2

Acu kustības sāņus

Piecelies un stāvi vai sēdi taisnu muguru. Skaties taisni uz priekšu. Nekustinot galvu paskaties pa labi. Koncentrējies uz to, ko redzi. Tad palūkojies pa kreisi un koncentrējies uz ieraudzīto. No vienas uz otru pusi palūkojies piecas reizes. Atkārto acu vingrinājumu trīs reizes.

3

Acu kustības augšup un lejup

Piecelies un stāvi vai sēdi taisnu muguru. Skaties taisni uz priekšu. Palūkojies uz augšu un koncentrējies uz to, ko redzi. Palūkojies uz leju un tad koncentrējies uz to, ko redzi. Palūkojies augšup un lejup piecas reizes. Atkārto acu vingrinājumu trīs reizes.Atkārto acu vingrinājumu trīs reizes.

5

Apļveida kustības ar acīm

Sēdi taisnu muguru. Palūkojies pa kreisi un tad lēnām veic apļveida kustības ar acīm, virzoties pulksteņrādītāja virzienā, veic piecus apļus. Pēc tam izpildi šo vingrinājumu piecas reizes virzienā pret pulksteņa rādītāju. Atkārto vingrinājumu piecas reizes.

6

Fokusa fiksēšana tuvumā un tālumā

Fokusē acis uz zīmuli, pildspalvu vai kādu citu objektu, kas ir pie rokas. Tam jāatrodas 20-30 cm attālumā no acīm. Pēc tam palūkojies uz kādu attālu priekšmetu. Koncentrējies uz to un centies ievērot sīkas detaļas. Pēcāk atkal palūkojies uz zīmuli. Fokusa punktu maini piecas reizes. Ciklu atkārto trīs reizes.

7

Plakstiņu masāža

Aizver acis. Maigi pamasē plakstiņus, veicot apļveida kustības. Maigi uzspied. Nekāda gadījumā nespied stipri. Izdari 10 apļveida kustības, sākumā pulksteņrādītāja virzienā, bet pēc tam pret to.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru