Visu laiku populārākie sapņi un to nozīme

Visi cilvēki sapņo, turklāt katru nakti. Sapnis ilgst no 90 minūtēm līdz pat divām stundām un ilgāk.

Dažreiz tie savā nozīmē ir tieši: parādās kāds sen neredzēts draugs, vilinoša tropiskā pludmale vai rokas stiepiena attālumā nonāk iespaidīgs loterijas laimests.

Sapņi ne vienmēr ir vienkārši, un to pētīšana kļūst arvien interesantāka, kad cilvēki, kas pārstāv dažādas kultūras, stāsta par līdzīgiem sapņiem.

Sociālā darbiniece un profesionāla sapņu skaidrotāja Suzanna Bergmane (Suzanne Bergmann), kas ar to nodarbojas jau 16 gadus, skaidro, ka “sapņi ir universāla valoda, kuras veidotie attēli bieži vien ir balstīti uz emocijām.”

Noskaidro, visbiežāk sapņoto sapņu nozīmi!

Bergmane kopā ar profesionāļu komandu, kas sniedz komentārus par sapņiem un piedāvā savu skaidrojumu, ir noteikusi 14 kopīgās iezīmes par sapņos redzēto, kas publicēts DreamsCloud lietotāju veidotajā sapņu datu bāzē.

Viņa norāda, ka “nav vienas konkrētas nozīmes simboliem un attēliem, kas redzami sapnī. Taču, gluži kā smaids, kas parasti nozīmē, ka kāds ir priecīgs, šie sapņu attēli parādās tik bieži, ka tiem piedēvēta vispār pieņemta nozīme.”

1. Pakaļdzīšanās

Šis ir viens no visizplatītākajiem sapņiem, lielākoties tāpēc, ka sapnī sajustais uztraukums šķiet tik īsts, ka pēc tam to ir vieglāk atcerēties. Parasti iemesls šādiem sapņiem nav bailes, ka mums kaut kas dzenās pakaļ, bet gan tas, no kā mēs patiesībā cenšamies aizbēgt. Pakaļdzīšanās sapņi palīdz saprast, ka, iespējams, savā īstajā dzīvē kaut kam nepievēršam pietiekami daudz uzmanības.

Lai lasītu tālāk, šķir nākamo lappusi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru