Visu populārāko sapņu tulks- noskaidro nosapņotā sapņa nozīmi!

 

Bergmane kopā ar profesionāļu komandu, kas sniedz komentārus par sapņiem un piedāvā savu skaidrojumu, ir noteikusi 14 kopīgās iezīmes par sapņos redzēto, kas publicēts DreamsCloud lietotāju veidotajā sapņu datu bāzē.

Viņa norāda, ka “nav vienas konkrētas nozīmes simboliem un attēliem, kas redzami sapnī. Taču, gluži kā smaids, kas parasti nozīmē, ka kāds ir priecīgs, šie sapņu attēli parādās tik bieži, ka tiem piedēvēta vispār pieņemta nozīme.”

1. Pakaļdzīšanās

Šis ir viens no visizplatītākajiem sapņiem, lielākoties tāpēc, ka sapnī sajustais uztraukums šķiet tik īsts, ka pēc tam to ir vieglāk atcerēties. Parasti iemesls šādiem sapņiem nav bailes, ka mums kaut kas dzenās pakaļ, bet gan tas, no kā mēs patiesībā cenšamies aizbēgt. Pakaļdzīšanās sapņi palīdz saprast, ka, iespējams, savā īstajā dzīvē kaut kam nepievēršam pietiekami daudz uzmanības.

2. Ūdens

Ūdens bieži attēlo mūsu emocijas vai zemapziņu. Ūdens kvalitāte (dzidrs vai duļķains; mierīgs vai nemierīgs) parasti sniedz ieskatu tajā, cik efektīvi kontrolējam savas emocijas.

3. Transportlīdzekļi

Vai tā ir automašīna, lidmašīna, vilciens vai kuģis, transportlīdzekļi var atspoguļot virzienu, kurā, mūsuprāt, dzīve virzās, un cik lielā mērā kontrolējam to, kas mūs sagaida. Transportlīdzekļi mums ļauj īstenot pārmaiņas un iztēloties, kā nokļūsim līdz galamērķim. Tie var arī akcentēt grūtības, ar ko saskaramies un kas jāpārvar.

4. Cilvēki

Citu cilvēku parādīšanās sapnī bieži atspoguļo dažādus aspektus par jums pašiem. Cilvēki sapņos var būt saistīti ar īpašībām, kuras jums jāattīsta. Konkrēti cilvēki tiešā veidā saistīti ar jau esošām attiecībām vai to problēmām, ar kurām jātiek galā. Sapņi par mīļoto cilvēku visbiežāk simbolizē kaut ko par mums pašiem, no kā jūtamies atrauti.

5. Skola vai klase

Cilvēki ļoti bieži sapņo par to, ka ir nonākuši atpakaļ skolā vai tieši klasē, un viņiem bieži vien jāpilda kāds kontroldarbs, kuram viņi nav sagatavojušies. Šis ir tipisks piemērs “sapņa vārdu spēlei” – prāts izmanto kādu vārdu vai jēdzienu, piešķirot tam citu definīciju. “Mācību stunda” vai “kontroldarbs”, ar ko saskaramies skolas solā, parasti ir kaut kas tāds, kas mums jāmācās no pagātnes – kas bieži ir arī iemesls, kāpēc par šādiem sapņiem stāsta tie, kas sen jau absolvējuši skolu.

6. Paralīze

Lai arī vairums cilvēku to nav saskārušies, ķermenis sapņa laikā patiesībā piedzīvo paralīzes paveidu, kas neļauj tam izdarīt fiziskas kustības sapņa laikā. Tāpēc sapnis par paralīzi bieži attēlo REM miega stadijas un pamošanās stadijas pārklāšanos. Sapņošana par paralīzi var norādīt arī to, ka cilvēks nejūtas kā noteicējs pār savu dzīvi.

7. Nāve

Lai arī nāvi parasti uztveram kā kaut ko negatīvu, tā parasti saistās ar lielām pārmaiņām cilvēka dzīvē – kaut kā beigas, lai atbrīvotu vietu kaut kam jaunam.

8. Lidošana

Lidojums sapnī, un cik labi vai slikti tas izpildīts, ir saistīts ar to, cik lielā mērā jūtamies noteicēji pār savu dzīvi, un vai esam pašpārliecināti un spējīgi sasniegt savus mērķus. Lidošana lielā augstumā ir viens no patīkamākajiem sapņiem, ko vien var iedomāties, bet lidojums zemā augstumā vai ļoti tuvu zemei, varbūt pat aizķeroties aiz kaut kā, piemēram, elektrības vadiem, var būt ļoti nepatīkams.

9. Kritiens

Ne visi kritiena sapņi ir biedējoši un negatīvi. Daži sapņotāji stāsta, ka kritiens bijis lēns, kas norāda uz mieru un atbrīvošanos no kaut kā. Bieži vien nekontrolēts kritiens no liela augstuma norāda, ka mūsu dzīvē ir kas tāds, kas šķiet nekontrolējams.

10. Kailums

Emocionāla vai psiholoģiska atklāšanās vai ievainojamība sapņos ļoti bieži parādās kā kailums. Ķermeņa daļas, kuras ir atklātas, sniedz ieskatu tajās emocijās, kuras sapnis palīdz saprast.

11. Mazulis

Sapnis par mazuli parasti simbolizē kaut ko jaunu – tā var būt jauna ideja, darba projekts, attīstība vai potenciālā izaugsme kādā konkrētā dzīves jomā.

12. Ēdiens

Ēdiens simbolizē enerģiju, zināšanas vai barību un ir tiešā veidā saistīts ar intelektu, emocijām un garīgumu.  Ar ēdienu saistītiem sapņiem var būt arī metaforiska nozīme. Piemēram, ēdiens saistās ar izsalkumu, un esam “izsalkuši pēc zināšanām” – vēlamies iegūt jaunas zināšanas un pieredzi.

13. Māja

Mājas parasti attēlo sapņotāja prātu. Dažādi stāvi vai istabas var būt saistītas ar konkrētā cilvēka īpašībām un apziņas stāvokļiem. Pagrabs parasti simbolizē to, kas ir aizmirsts, vai par ko cilvēks nezina, bet guļamistabas saistās ar intīmām domām un sajūtām – tām, kas pašam cilvēkam ir vistuvākās.

14. Sekss

Sekss sapnī var būt vienkārši cilvēka seksualitātes izpausme. Taču sapņi par seksu var simbolizēt intīmu saikni starp pašu cilvēku un citiem, kā arī var būt netieši saistīti ar jaunu informāciju.

Neskatoties uz kopīgajām iezīmēm un sapņu simbolisko nozīmi, tikai pats sapņotājs var pilnībā interpretēt sava sapņa nozīmi un to, kā šo simbolu nozīme saistās ar konkrētiem notikumiem viņa dzīvē.

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru