Zinātniski pamatoti veidi, kā sevi padarīt laimīgāku

 

2. Definē savas negatīvās izjūtas

Ja jūties draņķīgi, tad definē savas izjūtas, apzīmē tās ar skumjām, dusmām, bailēm vai sāpēm. Emociju definēšana padara sliktās sajūtas krietni vārgākas. Psiholoģijas profesors Metjū Lībermans šo procesu dēvē par “etiķetes izveidošanu.” Tā vietā, lai censtos aizslaucīt emocijas, definē tās.

3. Pieņem lēmumu

Smadzeņu zinātnes pētnieki pierādījuši, ka lēmumu pieņemšana samazina gan uztraukumu, gan bailes, tā arī palīdz tev atrisināt problēmas. iegaumē, ka tev nav jāpieņem visideālākais lēmums, pietiks tik vien kā ar labu lēmumu.

Lēmumu pieņemšana liek mūsu smadzenēm domāt, ka mēs visu kontrolējam, ka arī tā stimulē labo sajutu centrus smadzenēs, izdalot dopamīnu.

4. Pieskārieni

Viens no primārajiem veidiem, kā atbrīvot oksitocīnu ir pieskārienu veidā. Šeit lieliski iederas rokasspiedieni vai papliķēšana pa muguru. Centies biežāk pieskarties cilvēkiem, kas tev ir tuvi.

Pieskārieni ir ārkārtīgi spēcīgi, pieskaršanās kādam ko mīli var samazināt sāpes. Pētījumā, kuru veicis neirozinātnieks Džeims A. Koans, tika skenētas precētu sieviešu smadzenes, pirms tam pētījuma dalībnieces tika brīdinātas, ka saņems nelielu elektrisko šoku. Gaidot sāpes, parādījās prognozējams uzvedības veids un vienāda reakcija uz sāpēm, tomēr, kad sievietes turēja sava vīra roku, šoks bija krietni mazāks.

Avots: yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru