10 ieradumi, kas piemīt inteliģenti daudzpusīgiem cilvēkiem

1.Viņi lasa – daudz

Tava dzīve ir pārāk īsa, lai piedzīvotu visu. Tā vietā tu vari izdzīvot citu cilvēku piedzīvoto, izlasot viņu dzīves stāstus. Lasi un topi gudrāks!

2.Viņi interesējās par citiem cilvēkiem

Cilvēki ir brīnišķīgi! Interesanti un pārsteigumu pilni! Tev jāizmanto šis potenciāls, kas piemīt citiem cilvēkiem, izdzīvojot viņu stāstus, piedzīvojumus, daloties dzīves pieredzē. Tu kļūsi bagātāks un dzīves gudrāks.

3.Viņi māca citus

Viņi novērtē zināšanu spēku, tādēļ dalās savās zināšanās ar citiem. Turklāt, mācot citus, viņi atsvaidzina savu atmiņu, kā arī, saņemdami jautājumus, pievēršas tēmām no citas, jaunas perspektīvas.

4.Viņi iesaistās grupas diskusijās

Viņi nebaidās izklausīties muļķīgi, jo tas nemaz nav iespējams. Viņi ir ieinteresēti saprast. Un tādējādi viņi uzzina papildus informāciju, kas, protams, ir noderīgi.

5.Viņi spēlē galda spēles

Galda spēles liek tavām smadzenēm ļoti aktīvi strādāt – turklāt sagādā patīkamu laiku ar draugiem.

6.Viņi skatās dokumentālās filmas par notikumiem, kas mainījuši pasauli

Labākais iemesls, kādēļ skatīties dokumentālās filmas: tās prasa tikai tavu nedalītu uzmanību. Tam seko iespēja uzzināt vēsturiski patiesu un akurātu informāciju, kas sniegtu sapratni, kādēļ lietas ir tādas, kādas tās ir.

7.Viņi iegūst kontaktus un sazinās

Inteliģenti cilvēki nododas uz konferencēm, lai iegūtu bezmaksas ēdienu un brīvas stundas no darba. Viņi turp dodas, lai iegūtu jaunas zināšanas par aktuālām tēmām, kā arī lai iepazītos ar cilvēkiem, kuri domā līdzīgi. Un viņi arī izmanto šo iespēju, lai uzzinātu visu, kas viņus interesē.

8.Viņi strādā pie sevis attīstīšanas

Inteliģenti cilvēki saprot, ka nekad viņi nav sasnieguši savu maksimālo inteliģences kapitālu – viņi zina, ka vienmēr var mācīties vēl un vēl. Jauni hobiji, valodas, sports – tas viss ir priekš viņiem.

9.Viņiem nekad nepietiek – viņi neļaujas stagnācijai

Nav tāds brīdis, kurā tu sev drīksti teikt: „Šeit es pārstāju mācīties.” Brīdis, kurā tu pārstātu mācīties, būtu arī brīdis, kurā tu sāktu savu regresiju. Šī ir pasaule – pilna sāncensības – tādēļ, lai tev nepārtraukti jāizaicina sevi un jāapgūst jaunas zinības.

  1. Viņi tic savām spējām

Kas par to, ka tu, iespējams, neesi gudrākais cilvēks telpā? Tu tik un tā vari tam ticēt. Cilvēks nevar kļūt lielisks, ja pats tam netic, gluži tāpat, viņš nevar kļūt par ģēniju, neticot, ka ir tāds jau tagad.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru