10 padomi, kā pamosties ikrīta skrējienam

  1. Ieslēdz gaismu, tiklīdz pamosties

Brīdī, kad izslēdz modinātāja signālu, ieslēdz gaismas slēdzi. Tu jutīsies daudz možāks, kad atradīsies gaismā – īpaši, ļoti spilgtā. Gaisma ļaus tavam ķermenim pamosties dabīgi – gluži kā sekojot dienas ritmam, saulei austot.

  1. Turi modinātāju otrā istabas pusē

Klasika rīta rutīnā – turi modinātāju otrā istabas pusē, lai, mostoties, tev nāktos izkāpt no gultas. Tādējādi tu jutīsi mazāku vēlmi atgriezties zem siltajiem palagiem.

  1. Uzstādi divus modinātājus

Ja viens modinātājs nav pietiekami, uzstādi divus – arī katru savā istabas pusē. Piemēram, uzstādi modinātāju telefonā, kas ziņos, ka pēc 15 minūtēm sagaidāms īstais modinātājs, pēc kura tev jāmostas.

  1. Sagatavo sporta tērpu, pirms dodies gulēt

Pirms dodies gulēt, pārbaudi nākamās dienas gaidāmos laikapstākļus, lai izvēlētos piemērotāko sporta tērpu. Tas samazinās iespējamos attaisnojumus, lai tu nedotos ik rīta skrējienā.

  1. Izvēlies pašu labāko mūziku

Tu jutīsies daudz motivētāks, ja izbaudīsi savu rīta vingrošanu vai skrējienu. Motivē sevi ar piemērotu un enerģētisku mūziku.

  1. Sagatavo pēc-skrējiena brokastis

Daudzus cilvēkus motivē doma par gardām brokastīm. Iespējams, ka tu esi viens no šādiem cilvēkiem. Sagatavo veselīgas, gardas brokastis, ar kurām sevi atalgot pēc laba rīta skrējiena.

  1. Dodies skrējienā kopā ar suni

Protams, ja vien tev ir suns – apvieno lietderīgo ar patīkamo. Dodies skrējienā un uzturi labā fiziskajā formā arī savu mājdzīvnieku.

  1. Koncentrējies uz sajūtu, ko sasniedz pēc skrējiena

Kad pamosties, tā vietā, lai koncentrētos un to, cik labi ir gultā, iedomājies par patīkamo nogurumu pēc skrējiena.

  1. Uzsāc rutīnu un turies pie tās

Cieni sevi un cieni savu rutīnu. Saproti, ka tās ir tikpat svarīga kā došanās uz darbu vai atpūta. Kad tu atzīsi savu rīta rutīnu par svarīgu, tev vairs nebūs iemesli, lai pie tās neturētos.

  1. Atceries, ka arī ik rīta mājas darbi skaitās gluži kā vingrošana

Ja nu ik rītu tev nepieciešams notīrīt piebraucamo celiņu no sniega, uzskati, ka veic paaugstinātas slodzes darbu jeb sporto. Tas nozīmē, ka tu apvieno lietderīgo ar patīkamo (un arī lietderīgo tev pašam).

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru