109 gadus vecā sieviete, kas izdzīvoja holokaustā, sniedz savu ziņu pasaulei: “Es mīlu cilvēkus, es mīlu ikvienu.”

Līdz šī gada februārim Alise Herca-Zommersa bija vecākā persona, kas pārcietusi holokaustu, kas ar savu neticamo stāstu bija iepazīstinājusi visu pasauli. Pateicoties dokumentālajai filmai „Lēdija iekš sestā numura” („The Lady In Number 6”), mēs visi par to varam uzzināt.

38 minūšu filmā Alise spēlē klavieres un stāsta par laiku, kurā viņa spēlēja klavieres koncentrācijas nometnē – kā pati Alise saka, mūzika izglāba viņas dzīvību.

„Es jutu, ka tikai mūzika ļauj man sajust cerību, tā bija kā sava veida reliģija. Mūzika man bija kā Dievs,” stāsta Alise, atcerēdamās savu dzīves gājumu.

Filmas mērķis ir sniegt pasaulei spēcīgo ziņu par to, ko piedzīvojusi Alise un to, kā mūzikas spēks viņai palīdzējis.

„Bērni visapkārt pasaulei dzīvo ar ideju par supervaroņiem. Tas, ko mēs vēlamies paradīt bērniem, viņu vecākiem, ka īstie supervaroņi ir īsti cilvēki, kas dzīvo vai dzīvojuši uz šīs pasaules. Supervaroņu idejas tiek veidotas, atsaucoties uz tik unikāliem un izciliem cilvēkiem kā Alise Herca-Zommersa,” norāda filmas režisors.

Alises super-spējas bija viņas nerimstošā mīla pret dzīvi un ikvienu, kas tajā dzīvo. Lai vai kas, viņa neļāvās dusmām un naidam, viņa pasaulei sniedza tikai to labāko.

„Esmu piedzīvojusi daudz šausmu un zaudējusi visu, kas man bijis, ieskaitot manu vīru, māti un arī mīlēto dēlu. Bet tik un tā, dzīve ir skaista un tajā ir tik daudz kas, ko baudīt un mīlēt. Tajā nav laiks un vieta dusmām un negācijām,” viedi nosaka Alise.

Alises Hercas-Zommersas iedvesmojošo stāstu iespējams apskatīt šeit:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru