15 negatīva cilvēka pazīmes- atpazīsti un neielaid šo negatīvo enerģiju sevī!

 

  1. Viņi vienmēr uztraucas

Negatīvi cilvēki barojas no uztraukuma, kas ir ļoti neveselīga diēta. Šāda domāšana norāda uz to, ka viņiem ir vajadzīga drošības sajūta un vienmēr jābūt modriem. Esot piesardzīgi un domājot par tagadni, mēs varam uzveikt satraukumu.Kā teikusi dzejniece Anna Monnara (Ana Monnar): “Kā notiks, tā notiks, neatkarīgi no tā, vai par to uztrauksimies vai nē.”

  1. Viņi mēģina norādīt, kas jums jādara

Kad cilvēki sāk norādīt, kā vajadzētu dzīvot, kādu māju pirkt vai par ko strādāt, tad ir skaidrs, ka viņi pārstāv negatīvo komandu. Viņi paši to neapzinās, bet tā ir pazīme, ka viņi nav tikuši galā paši ar savām problēmām. Ir taču vieglāk mācīt citiem, kā jādzīvo.

  1. Viņi vienmēr ieņem aizsargpozīciju

Cilvēku negatīvisms ir saistīts ar neiroloģiju – to smadzeņu daļu, ko sauc par amigdalu jeb mandeļveida kodolu, kas darbojas kā signalizācija un meklē briesmas, bailes un sliktas ziņas. Zinātnieki uzskata, ka tā ir smadzeņu aizsargpozīcija. Tas ir baiļu mehānisms, kurā smadzenes izmanto lielāko daļu neironu, lai tiktu galā ar visām atmiņā saglabātajām sliktajām ziņām.

Pozitīvi cilvēki attīsta spēju izvērtēt problēmas, tādā veidā pretojoties šim mehānismam.

  1. Viņiem patīk slepenība

Satiekot negatīvu cilvēku kādā ballītē, saruna var izvērsties visai garlaicīga. Viņi baidās no tā, ka var pateikt pārāk daudz un šāda rīcība var tikt izmantota pret viņiem. Šie cilvēki reti aizdomājas, ka to var pavērst arī pozitīvā gaismā.

Ja pamani, ka sarunas gaitā kļūsti piesardzīgs un noslēgts, tad jāpadomā, kāds tam varētu būt iemesls.

  1. Viņi ir pesimisti

Pesimisti saskata negatīvo it visā, piemēram, ieraugot draudīgus mākoņus ceļā uz pludmali, viņi vienmēr teiks, ka labākā dienas daļa ir garām, kaut arī nenolīst ne piles.

Negatīvi cilvēki ļoti reti saskata pozitīvu iznākumu un vienmēr iedomājas, ka kaut kas noies greizi.

  1. Viņiem ir neierobežotas spējas uztvert negatīvu informāciju

Negatīvi cilvēki var pienākt pie tevis un pateikt kaut ko šādu: “Vai esi dzirdējis briesmīgās ziņas par…”, un pēc tam viņi izstāstīs par visām šaušalīgajām detaļām. Problēma slēpjas tajā, ka pārāk liels negatīvas informācijas daudzums ietekmē cilvēku daudz lielākā mērā nekā agrāk tika uzskatīts. Pētījuma rezultāti liecina, ka mediji ļoti daudz uzmanības pievērš tieši  vardarbībai, nāvei un traģēdijām, kas vēl vairāk veicina depresiju un nemieru, kā arī pēctraumas stresa sindromu (PTSS). Tas iekrāso negatīva cilvēka skatījumu uz dzīvi.

Tāpēc vajadzētu ierobežot laiku, ko pavadām skatoties vai lasot ziņas. Tas nav viegli, bet ir ļoti  svarīgi, lai saglabātu pozitīvismu.

  1. Viņi ātri apvainojas

Tie, kas dzīvi uztver negatīvi, mēdz būt pārāk jūtīgi pret kritiku un pat nepareizi saprot komplimentus. Viņi interpretē nevainīgas piezīmes kā kaut ko augstprātīgu vai rupju. Piemēram, joki par īsiem cilvēkiem varētu šķist aizskaroši, jo viņiem pašiem nav garš augums.

  1. Viņi bieži sūdzas

Negatīvi cilvēki mēdz sūdzēties, jo ir pārliecināti, ka visa pasaule ir pret viņiem.  Viņi parasti sūdzas par sliktiem laikapstākļiem, priekšnieku, neveiksmēm, kā arī par savu audzināšanu. Citi faktori, piemēram, enerģijas vai izdomas trūkums un smags darbs, netiek ņemti vērā.

  1. Viņi nekad neiziet no komforta zonas

Ierastās vides pamešana negatīviem cilvēkiem ir kā lāsts. Viņi nespēj samierināties ar to, ka, iespējams, saskarsies ar vēl lielākām bailēm, diskomfortu, izaicinājumiem vai neizdošanos. Tāpēc negatīvi cilvēki nekad nemēģina kaut ko jaunu un ir nolemti nīkt savā ierastajā un garlaicīgajā komforta zonā.

  1. Viņiem patīk vārds ‘bet’

Viņi var pateikt kaut ko pozitīvu vai pat izteikt komplimentu.

Šiem cilvēkiem varbūt patīk pavadīt laiku pludmalē vai restorānā, taču viņu teiktais vienmēr beidzas ar ‘bet’, pārvēršot pozitīvo par negatīvo, piemēram saskarties: “Izskatās pēc laba restorāna, bet kāpēc tu nerezervēji galdiņu ārpusē?” Vai arī: “Šī ir jauka pludmale, bet te vienmēr ir pārāk daudz cilvēku.”

  1. Viņi nesasniedz savus mērķus

Neizdošanos ietekmē vairāki faktori, bet negatīvisms ir galvenais cēlonis. Šādi cilvēki parasti domā, ka nav pietiekoši gudri, labi vai atlētiski. Tomēr patiesais drauds izaugsmei ir tas, ka emocionālo inteliģenci sabojā pārāk kritiska domāšana. Viņi ļoti bieži stāsta par to, cik grūti ir sadzīvot un sastrādāties ar cilvēkiem, un ka ir neiespējami ar viņiem komunicēt.

Ja viņi domātu pozitīvāk, tad noteikti veiktos labāk.

  1. Viņi nekad nejūsmo par nākotnes plāniem

Varbūt esi pamanījis, ka negatīvi cilvēki nekad nerunā par nākotnes plāniem vai projektiem pozitīvā veidā. Patiesībā viņi vispār praktiski nerunā par nākotnes plāniem, jo ir pārāk iegrimuši savās pašreizējās ciešanās. Pozitīviem cilvēkiem ir sapņi, plāni un redzējums par nākotni. Kamēr viņi dodas uz priekšu, negatīvie cilvēki ir iestrēguši tumsā.

  1. Viņi kļūst par enerģijas vampīriem

Negatīvi cilvēki ir ne tikai prasīgi, bet, gluži kā vampīri, izsūc visu enerģiju no citiem.  viņi vienkārši nespēj būt pozitīvi un absorbē citu uzmanību, laiku un enerģiju, tikmēr velkot viņus vēl vairāk iekšā negatīvajā.

  1. Viņi palaiž garām visu, kas dzīvē ir pozitīvs

Negatīvi cilvēki gandrīz nepazīst prieku, degsmi, apmierinātību un aizrautību. Tās ir emocijas, ko viņi piedzīvo diezgan reti.

Protams, tas nav nekāds pārsteigums, jo šie cilvēki koncentrējas uz neapmierinošo situāciju darbā, attiecībās un sabiedrībā.

  1. Viņi pozitīvās ziņas pagriež negatīvā gaismā

Iedomājies, ka esi priecīgi satraukts par kādām labām ziņām, piemēram, darba piedāvājumu, saderināšanos vai jaunu māju, bet, kad vēlies to pastāstīt negatīvam cilvēkam, tu vilcinies. Kāpēc? Tāpēc, ka viņi visu pārvērš negatīvā gaismā. Viņi liek būt piesardzīgiem un brīdina par iespējamām briesmām, kā arī iesaka pirms lēmuma pieņemšanas visurūpīgi  apdomāt .

Labākais veids, kā tikt galā ar visu negatīvo, ir būt pateicīgiem par to, kas mums ir, ka spējam pārvarēt negatīvo, un ka domājam pozitīvi. Jābūt īpaši uzmanīgiem, lai nekļūtu par vienu no negatīvajiem cilvēkiem un neļautos viņu ietekmei.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru