4 biedējošākās-modernās teorijas, kas zināmas cilvēcei

1.SESTĀS MASAS IZNĪCĪBAS TEORIJA

Mēs šobrīd izdzīvojam brīdi, kuru daudzi zinātnieki sauktu par „sestās masas iznīcību” – iznīcību, kādu pasaule līdz šim nav redzējusi. Šī iznīcība tiek uzskatīta par interesantu mīklu būtnēm, kas pasauli ieņems pēc mums. Šī teorija neeksistēja līdz 19.gs.sākumam, kad zemi pirmo reizi apdzīvoja 1 miljons cilvēku. Tas bija kaut kad vēl līdz šim nepieredzēts. 2015.gadā pasauli nu jau apdzīvo apmēram 7,2 miljoni iedzīvotāju. Šāds eksponenciāls pieaugums ļoti negatīvi ietekmē mūsu planētu. Un tā tas arī turpināsies, līdz mēs sasniegsim maksimālo kapacitāti vai arī vienkārši pārstāsim eksistēt.

2.ŠAUSMU MENEDŽMENTA TEORIJA

Viss, ko cilvēce līdz šim ir sasniegusi, ir sasniegts ar fundamentālām un nemazināmām bailēm par neeksistēšanu. Mūsu ideja par mums pašiem, par sevi un sevis-apziņu vienmēr atduras pret to dzīves jēgas ideju.

Tieši tādēļ mums ir nepārtrauktas bailes no nezināmā un nāves. Šīs bailes mēs cenšamies remdēt ar mākslu un darbiem, kas eksistētu vēl ilgi pēc mūsu dzīves beigām materiālajā pasaulē.

Mēs – cilvēki – rodam komfortu konceptu sistēmās, piemēram, nacionālismā, politikas teorijās, reliģijā, ticībā, jo domājam, ka tās ir kas dižāks par mums. Tas iekļauj arī ticību zinātnes attīstībai.

Īsumā – viss, ko esam darījuši vai darīsim, tiek motivēts ar neko vairāk kā eksistences bailēm un bailēm no nāves.

3.ROKO BASILISKA TEORIJA

Roko Basiliska teorija ir apgalvojums, ka visvarenās mākslīgās inteliģences radības nākotnē sodīs ikvienu, kurš nebūs palīdzējis to radīšanā un attīstībā. Šī teorija izriet no futūrista Paskāla argumenta par to, ka cilvēkiem būtu jāapjauš dažādas iespējas, kas tos var piemeklēt nākotnē. Piemēram, mums būtu jāziedo vai jāpalīdz citiem, jo šie paši cilvēki, ja mēs tiem nepalīdzētu, varētu vērsties pret mums un sodīt mūs par to.

4.AUGSTĀKO DIMENSIJU BŪTŅU TEORIJA

Iztēlojies, ka eksistē 2 dimensiju persona. Ja tu uz to skaties no konkrēta leņķa, viņa tevi nevar redzēt. Tev tikai atliek skatīties no augšas un šī persona nemaz nezinās, ka tu tur esi. Dzīvojot savā divu dimensiju pasaulē, šīs personas nekad nemaz neuzzinātu, ka ir iespēja, ka kāds uz viņu skatās no augšas.

Tagad iztēlojies 4 dimensiju personu. Šī persona varētu uz tevi skatīties no četru dimensiju leņķa, no leņķa, kuru tu nekad nespētu saprast. Šī persona varētu būt tev tieši blakus, bet tu to nekad neuzzinātu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru