4 mītiskās vietas, kuras šķiet reālākas, nekā tās ir!

ATLANTĪDA: Kurš gan kaut reizi nav dzirdējis stāstu par zudušo pilsētu Atlantīdu? Pirmo reizi pieminēta jau Plato laikā, Atlantīda ap sevi vij dižus noslēpumus. Daži uzskata, ka Atlantīdas civilizācija bijusi tik diža, ka tās kultūra pārspēj seno Grieķiju un Romu. Atlantīdas iespējamā atrašanās vieta gan nav konkrēti zināma. Tiek spekulēts, ka tā varētu būt zem Dienvidu Ķīnas jūras, bet šī teorija nav līdz šim guvusi atzinumu no speciālistiem.

Atlantis

atlantis__the_last_sunrise_by_batkya-d4tuxzz

maxresdefault

KAMELOTA: Anglijas lauki nav pati romantiskākā vieta, tādēļ arī mīti par to ir salīdzinoši reti. Taču viens no populārākajiem ir Kamelota. Turklāt, ideja par Kamelotu liek dažiem spekulēt par to, vai karalis Artūrs, kas tajā valdījis, ir īsta vai izdomāta persona. Kamelota pieminēta senajos rakstos, bet konkrēta tās agrākā atrašanās vieta nav zināma. Dažas pilsētas gan ir sevi pieteikušas kā Kamelotas pēcteces – Glastonberija, Vinčestera un Kolčesetera. Kamelotas romantika slēpjas tieši tajā, ka tā ir nostāstu pilsēta – ar saviem augstajiem torņiem, pilīm un burvjiem. Kamelota ir vieta, kas galvenokārt eksistē iztēlē.

Camelot2

Camelot-Castle-anjs-angels-33378986-1248-704_6681233_lrg

maxresdefault (1)

AGARTHA: Zemes centra pilsēta. Viena no populārākajām sazvērestības teorijām eksistē tieši ap šo tēmu – zem mūsu kājām, Zemes kodolā eksistē civilizācija, pilsēta ar nosaukumu Agartha. Zinātnieki gan vairākkārt ir norādījuši, ka dzīvība šajos Zemes slāņos ir neiespējama – tos klāj lavas kārta kilometriem tālu, turklāt temperatūra, apstākļi un visi pārējie iemesli padara dzīvi tur neiespējamu. Pirmo reizi jēdziens Agartha parādījās 19.gadsmitā, kad franču okultists Aleksandrs Saint-Ives izvirzīja iespēju, ka Agartha ir kā Šambala – paslēptā pilsēta zem Zemes, karaliste.

agartha_by_len1-d4bc71h

Agartha-4d67420d8002f_hires

IronSky2_Promo_NET_1080P_24fps_stereo.mp4.Still006

UTOPIJA: Utopija jau kopš tās aizsākumiem ir zināma kā zinātniskās fantastikas darbs, tomēr ar laiku ap to ir veidojušās teorijas – Ja nu Utopija tomēr nav tikai izdomājums? Utopija tiek uzskatīta par vietu, kurā eksistē vienkārša sabiedrība, kas piekopj agri-kultūru un dzīvo tolerancē. Utopija ir perfekta vieta, par kuru sapņo ikviens cilvēks. Tā eksistē vai nē – to laiks rādīs.

Kā izskatās Utopija? Par to nav vienojušies teorētiķi vēl līdz šim. Utopija ir tik abstrakts jēdziens, ka tas eksistē tikai idejas formā, tomēr tā ir viena no populārākajām teorijām, kādu cilvēce pazīst.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru