4 padomi, kā padarīt katru dienu par labāko dienu Tavā mūžā

  1. Esi izpalīdzīgs!

Emocionālu darbu var aprakstīt kā to īpašo dzirkstelīti, ko tu jūtu, kad kāds tev izrāda pateicību, vai atbalstu. Kā viens no nozīmīgākajiem veidiem, kā izrādīt pateicību, ir izpalīdzēt kādam, veltīt viņam laiku un arī darbu. Emocionāls darbs ir pavisam kas cits, kā vienkārši mehāniska lietu darīšana, tas ir kas vairāk. Emocionālu darbu var darīt jebkurš, viesmīlis, kuram interesē kā gāja tava diena un vai tu patiešām jūties labi. Tas var būt tev mīļš cilvēks, kurš tevi samīļo un noskūpsta, īpašas emocionālas saiknes dēļ. Emocionāls darbs nevar tikt mudināts, tas vienkārši rodas no patiesām un, galvenais, brīvām izjūtām. Darot šāda veida darbus tas tev noteikti dzīvē nāks atpakaļ vairākkārt, darbā, mīlestībā, vai tajā kā tu uzlūko sevi ikdienā. To sauc par „Emocionālu darbu”, jo tas nav viegli, bet gan jau tev ir radies jautājums: „tad kā lai to paveic?”. Vienkārši esi mīlestības pilns un dāvā to citiem, dari visu aizrautīgi un uztver jaunu pieredzi pozitīvi.

  1. Izdzīvo savas emocijas un pieredzi, nevis tikai izrādi tās!

Kad mēs pievēršam sev uzmanību jebkurā sadzīviskā situācijā, pat ar mīļotajiem cilvēkiem, mēs instinktīvi mēdzam izrādīt, ko mēs izbaudām. Mēs esot pasākumos pārāk pievēršam uzmanību atmiņu iemūžināšanai, nevis to radīšanai. Nekoncentrējies uz to, kas tev patīk vai nē, labāk radi to, kas tev noteikti patīk! Kad esi kāda sabiedrībā, atceries izbaudīt mirkli pilnībā, neapgrūtini sevi pārāk aizdomājoties, pārliecinies, ka tev nekas netraucē sajust šo saikni ar mirkli pilnībā.

  1. Domā un rīkojies tikai tā, kā tu vēlies!

Kaut arī mūsdienās ir miljoniem dažādu apkārtējo stimulu un ietekmju, ir ļoti svarīgi nepazaudēt sevi. Mūsu prāti ir „ieprogrammēti” tā, lai mēs ikdienā vairāk uztvertu to, ko mēs vēlamies uztvert, tātad tas nozīmē, ka mēs varam kontrolēt savas emocijas ar prāta palīdzību. Zinātnieki ir izteikuši pieņēmumu, ja cilvēks ikdienā vairāk tieksies un meklēs neaizmirstamus mirkļus, tieksies uz paaugstinājumu un asociēsies ar pozitīvajām lietām, kas palīdz to sasniegt, nevis uz negatīvo. Viņš šīs vēlmes sasniegs. Tas nenozīmē, ka negatīvais būtu jāignorē, tieši pretēji, vienkārši centies saprast kā to uzlabot.

  1. Esi pārliecināts par sevi!

Protams, ir viegli teikt „Esi pārliecināts par sevi!”, taču kā lai to ikdienā aktīvi panāk? Atslēgas vārds ir „ziņkāre” interesējies, kur tu atrodies, saproti, vai tev tur patīk. Līdzīgi domā par savām darbībām, vai tevi tās apmierina. Šādi tu nekad nezaudēsi uzmanību un būsi lietas kursā, par to kas ar tevi notiek un vai tev tas patīk. Ja tev tas patīk, tad apsveicu, tu esi pārliecināts par sevi un citi to noteikti redz! Ja nepatīk, mēģini pamainīt to, kas nepatīk.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru