4 šķietami ticamas sazvērestības teorijas: AIDS, 2004.gada cunami, Bītli un Šekspīrs.. Vai patiesība ir patiesa?

1.AIDS VĪRUSS TIKA IZGATAVOTS LABORATORIJĀS.

331126-hiv

Doktora Viljama Kembela Duglasa teorijā minēts, ka HIV vīruss, kas veicina AIDS, tika ģenētiski izveidots 1974.gadā. Ja tas tā ir, tad to būt pieļāvusi Pasaules Veselības Organizācija. Duglass pauž ideju, ka HIV tika izveidots, lai to testētu uz Āfrikas iedzīvotājiem. Citi spekulanti apgalvo, ka šo vīrusu radījusi Centrālais izlūkošanas pārvalde (CIP) Amerikas Savienotajās Valstīs, bet citi uzskata, ka to radījuši krievi aukstā kara laikā, lai samazinātu pasaules populāciju.

2.2004.GADA CUNAMI RADĀS MĀKSLĪGI.

tsunami-2

Šī teorija ir īpaši populāra musulmaņu valstīs. Teorija pauž ideju, ka cunami radīja kodolizmēģinājumi, kuros Izraēla un ASV sadarbojās. Žurnāli Ēģiptē un Tuvajos Austrumos pauda idejas, ka Indija, aiz sava naida pret Pakistānu, veidojusi pēc iespējas iedarbīgākus kodolieročus, kuru izveidē tā iesaistījusi ASV. Teorija tiek pamatota arī ar spekulācijām par to, ka šie kodolieroči tika radīti, lai iznīcinātu cilvēci.

3.PAULS MAKARTNIJS NOMIRA 1966., BET LĪDZ PAT MŪSDIENĀM VIŅU AIZVIETOJIS VILTVĀRDIS.

Abbey-Road-700x400

„Pauls ir miris!” – tā ir sena leģenda, kas spekulē ap to, ka īstais Pauls Makartnijs nomira auto avārijā 1966.gadā, bet grupai Bītli viņš tik ļoti bija nepieciešams, ka tika atrasts līdzinieks, kas līdz par šodienai tēlojis īsto Makartniju. Šo teoriju mēdz pamatot ar to, ka Bītlu dziesmās esot atrodami neskaitāmi simboli un zīmes, kas to apstiprina, piemēram, ja dziesmas tiek atskaņotas pretēji, tās atklāj patiesību. Vai arī grupas plašu noformējumos pavisam skaidri tiekot norādīts šis fakts. Fotogrāfija, kurā grupa šķērso ietvi, Pauls vienīgais iet ar basām kājām, simbolizējot dzīvi aizsaulē.

4.ŠEKSPĪRS, KURU MĒZ ZINĀM ŠODIEN, NEMAZ NEBIJA ĪSTAIS ŠEKSPĪRS.

Shakespeare_by_William_Blake-700x400

Šekspīrs bijis kāds cits.. Un kurš tad galu galā bijis leģendārais un ievērojamais angļu rakstnieks? Kā daži kandidāti tiek minēt Frānsiss Bēkons, Kristofers Marlovs, Viljams Stenijs un Edvards de Vere. Teoriju paudēji uzskata, ka trūkst reālu pierādījumu tam, ka aktieris un biznesmenis, kas bija pazīstams kā Stratfordas Šekspīrs, bijis atbildīgs par rakstu darbiem, kas pauduši tādu pašu vārdu – Šekspīrs. Pārāk maz bibliogrāfisko liecību eksistē par pašu Šekspīru, sniedzot platformu spekulācijām un teorijām…

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Greex</cite>

    Tulkotājam par darbu apaļš divnieks! “Centrālā Inteliģences aģentūra” – vai tad šis ļautiņš mucā audzis, vai? 😀

  • <cite class="fn">Aivars</cite>

    Rakstā par CIP ir viss ok, bet vai Pols Makkartnijs bija Pauls?

Pievienot komentāru