5 iemesli, kādēļ dzīve kļūst tikai labāka līdz ar gadiem

1.Gadiem ejot, tu attīsti kognitīvās funkcijas, kas nepieciešamas laimes sajūtai: pateicība, objektīvs skats uz pasauli, spēja risināt problēmas

Jo vairāk tu iepazīsti pasauli, jo labāk saproti sevi tajā, problēmas, kas tevi var piemeklēt. Tu saproti, ka visu ir iespējams atrisināt un pat tad, kad dzīve šķiet uzsākusi negatīvo fāzi, tu spēj atrast tajā kaut ko labu. Ar laiku pieaug mūsu spēja adekvāti reaģēt uz problēmām, jo – tikai loģiski – laika gaitā esam piedzīvojuši ne vienu vien problēmu.

2.Zinātnieki ir norādījuši uz to, ka mēs paši jūtamies vispārīgi apmierinātāki, kad esam dzīvē vairāk sasnieguši
Daži pētījumi norāda uz to, ka 37 gadi – tas ir īstais laimes laiks. Vecums, kurā jūtamies vislabāk. Esam paveikuši pietiekami, lai varētu uzsist sev uz pleca un teiktu „Labs darbs!”. Tomēr, neesam vēl dzīves nogalē, tādēļ apzināmies, ka paveicams vēl tik daudz.

3.Ar laiku tava attieksme mainās no „Ko es varu paveikt?” uz „Ko es varu izbaudīt?”

Ar laiku apjaušam savu vērtību un arī laika vērtību, tādēļ ikvienā darbā cenšamies saskatīt kaut ko labu un pozitīvu sev. Mehāniska un labi atalgota darba vietā labprātāk izvēlamies tādu, kas sagādā piepildījumu sirdij un prātam.

4.Ja dzīve kļūst grūtāka līdz ar laiku, tas norāda, ka tu nemācies un neattīsties – tātad kaut kas ir jāmaina

Gadiem ir jēga, ja tie dzīvi padara vieglāku. Pieredzei jāsniedz mums spējas labāk pieņemt visu, kas dzīvē notiek.

5.Emocionāli nepastāvīgākais tu esi tieši jaunībā – tātad tu esi pārcietis šo fāzi un vari dzīvot emocionālā harmonijā

Laiks un pieredze tevi norūda. Bet ne tikai! Smadzeņu daļa amigdala attīstās laika gaitā, tā kontrolē emociju uztveri. Kad šī daļa ir visattīstītākā, mēs vislabāk spējam paši sevi kontrolēt – tieši emociju ziņā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru