5 iemesli, kādēļ tu ikdienā jūties bezspēcīgs

1.Tavs miega režīms ir nepietiekams vai nepareizs

Miega trūkuma efekti ir uzskaitīti jau neskaitāmi daudz reizes. Un šķiet, ka laba nakts miega vērtību apzinās gandrīz ikviens cilvēks. Atceries, tava gulta ir paredzēta tikai divām nodarbēm – miegam un seksam – tāpēc atrodies tajā biežāk. Turklāt, ja tev nepieciešams vēl kāds pamudinājums uzlabot sava miega kvalitāti, zini, ka pietiekams miega apjoms samazina izsalkuma sajūtu par 25 procentiem.

2.Tavam organismam trūkst skābeklis

Vai zināji, ka 90% mūsu enerģijas nāk tikai no skābekļa. Tas nepieciešams gandrīz visām mūsu organisma funkcijām. Lai uzlabotu savu skābekļa trūkumu, apgūsti dažādas elpošanas tehnikas, piemēram, dziļā elpošana, un jūties labāk.

3.Tavs organisms ir dehidrējies

Visi ir dzirdējuši dažādo statistiku, bet mēs esam aptuveni 60 procenti ūdens. Šī ūdens zaudēšana nenāk tev par labu. Lai no tā izvairītos, izvēlies savā uzturā produktus ar augstu ūdens saturu. Kā arī, protams, atceries dzert ūdeni!

4.Tu pārāk daudz uztraucies

Jo kurš gan neuztraucas? Interneta vidē klejo arī kāds nepierādāms, bet interesants fakts, ka mūsdienu cilvēki ir tikpat nervozi kā vidējais psihiatriskās klīnikas pacients 20.gadsmita vidū. Ceļš uz mierīgu un līdzsvarotu prātu ir tā ievirzīšana pareizajā gultnē. Pozitīva domāšana, atbrīvošanās no pārdzīvojumiem un negatīvām domām – pirmais solis stresa samazināšanā.

5.Tava ēdiena izvēle ir nepareiza

Tu noteikti zini, ka pārāk liela deva termiski apstrādātu ēdienu, kafijas un cukura nenāk par labu tavai veselībai. Gluži tāpat kā laktozi saturoši produkti, glutēns, skābi produkti un arī gaļa. Būtībā, varam arī teikt, ka nekas nenāk tev par labu! Labi, joki ir joki, bet pareiza diēta spēlē ļoti lielu lomu emocionālajā pašsajūtā. Svarīgi sākotnēji uzzināt, vai tu esi alerģisks pret kādiem konkrētiem pārtikas produktiem, jo, iespējams, ka tava ikdienas bezspēka sajūta rodas tieši no šiem produktiem. Tālāk, svarīgi, ka tu ievēro regulāru ēšanas režīmu un porciju apjomu. Sevis saprašana ir ilgs process, bet tas ir tā vērts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru