5 jautājumi, kurus nepieciešams sev uzdot, lai sakārtotu savu dzīvi

1. Kad tu pēdējo reizi izdarīji kaut ko tādu, kas sniedza gandarījuma sajūtu?

Dažreiz mēs jūtamies bezspēcīgi, kad neredzam ieguldītā darba rezultātu. Kad tā notiek, sāc darīt kaut ko citu – ko vari pabeigt. Uzraksti vēstuli, izveido dziesmu atskaņošanas sarakstu, iztīri dzīvojamo istabu. Izdari jebko, kas ļauj sajust gandarījumu par padarītu darbu un to, ka kontrolē savu dzīvi.

2. Kad tu pēdējo reizi gulēji un cik ilgi?

Pat, ja gulēji pagājušajā naktī un tās bija mazāk nekā sešas stundas, tad viss, kas ir jāatrisina, tā arī paliks, kamēr vien neveltīsi miegam vismaz astoņas stundas. Ja lēmuma pieņemšana ir neizbēgama, tad palūdz palīdzību kādam, kurš ir pietiekami labi izgulējies. Pat, ja viņu padomi tev nepatīk, viņiem varbūt ir taisnība attiecībā uz to, kur tu kļūdies. Tāpēc ir vienkārši jāizguļas, lai to saprastu. Miega trūkuma dēļ cieš viss ķermenis, tajā skaitā arī smadzenes.

3. Kad tu pēdējo reizi pateici kaut ko jauku?

Nav jāatklāj šī trika noslēpums, bet tas ir tikpat efektīvs kā truša izvilkšana no cepures. Satiecies ar kādu, ko pazīsti, padomā par viņa talantiem un prasmēm, un izdomā kā viņu paslavēt. Pasaki kādu komplimentu, un tas acumirklī atstās iespaidu uz tavām domām un sajūtām.

4. Vai pēdējo divu dienu laikā esi kādu apskāvis?

Apskāvieni ir ļoti svarīga dzīves sastāvdaļa. Ja bērni tos nesaņem pietiekošā daudzumā, tad var izaugt par viegli aizkaitināmiem cilvēkiem. Pieaugušie, savukārt, biežāk saslimst un arī ātrāk nogurst. Ja kādu laiku neesi nevienu apskāvis, nekautrējies un palūdz, lai kāds to izdara, vai arī samīļo kaķi vai suni. Piecas minūtes siltuma var izglābt pasauli, nemaz nerunājot par tavu garastāvokli un spēku.

5. Vai pēdējā laikā esi sevi nomocījis līdz spēku izsīkumam? (fiziski vai psiholoģiski)

Tev ir ļoti daudz darba, un tu nepārtraukti strīdies ar saviem tuvākajiem cilvēkiem. To visu var paciest, bet, kad problēmas sakrājas, tās var izsūkt pēdējos spēkus. Ja esi paveicis visu, kas bija jāizdara, atgulies un velti laiku atpūtai. Ievelc dziļu elpu, piecu sekunžu garumā, aizturi to, un izpūt, skaitot līdz astoņi. Atkārto to pašu un paguli vismaz 10 minūtes, koncentrējoties tikai uz elpošanu, nevis domām, kas ienāk prātā.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru