5 mācības, kas tev jāapgūst, lai Tu justos mūžam jauns

  1. Turi ap sevi labus draugus!

Esot labā kompānijā, tu būsi laimīgs un vesels. Un pretēji – nekas tevi nevar ietekmēt negatīvāk, kā tas, ka tu būsi ar cilvēki, kas neļauj tavam potenciālam izpausties. Tieši tādēļ, esot ar cilvēkiem, kas allaž vēlas vairāk, tu sasniegsi vairāk: tu gribēsi darīt vairāk, sasniegt vairāk un būt labāks. Ja uzturēsies toksisko draugu klātbūtnē, kas to vien dara, kā dzīvo pagātnē, tu arī sāksi justies tā, it kā tavas dzīves labākās dienas jau būtu aiz muguras.

  1. Turpini mācīties!

Sakot, ka kāds ir vecmodīgs, viss, ko mēs pasakām, ir tas, ka kāds ir aiz sava laika. Ja tu sev iestāstīsi, ka tu jau esi „pārāk vecs”, lai kaut ko mācītos, tu noteikti arī sajutīsies tā, it kā tavs laiks jau būtu beidzies. Mēs dzīvojam laikā, kad izglītība ir visur – nekad agrāk nav bijis tik viegli, apgūt kaut ko jaunu, iegūt jaunus hobijus vai mācīties jaunas valodas. Padari mācīšanos par ieradumu – katru dienu apgūsti kaut ko jaunu. Tādējādi tu jutīsies kā uz viļņa!

  1. Izbaudi mazos notikumus!

Kā bērni, mēs lēcām peļķēs, skrējām pa kalnu, lai iegūtu lielāku ātrumu, un ēdām sniegpārsliņas, kas krita no debesīm. Un tas viss tik ārkārtīgi mūs sajūsmināja! To sakot, es nedomāju, ka tev tagad jādodas ārā un jādara viss augstāk minētais (protams, ja vēlies, dodies un izbaudi to!), bet tev nekad nevajadzētu par zemu novērtēt ikdienas sīkumus. Jūties kā uzvarētājs, kad, braukdams mājās no darba, tu piedzīvo tikai zaļo luksofora gaismu. Aktīvi meklē dzīves mazos nieciņus, par kuriem priecāties; lai arī cik sarežģīta dzīve šķistu, tajā vienmēr ir atrodams saules stars aiz lietus mākoņiem.

  1. Sporto!

Nekas tev neliks justies vecam kā tas, ka tu fiziski kaut ko nevarēsi paveikt. Protams, nav jau tā, ka gadiem nebraukdams ar riteni, tu aizmirsīsi, kā tas darāms, bet, iespējams, ka vairāk par 5 kilometriem tu nespēsi nobraukt. Dari visu iespējamo, lai saglabātu sevi labā formā! Tavs ķermenis ar gadiem kļūs vājāks, jā, bet tu vari darīt visu iespējamo, lai to uzturētu formā.

  1. Smejies!

Tu nekad nebūsi pārāk vecs, lai pasmietos. Ja tev nepieciešams pierādījums, ieslēdz kādu interneta smieklīgāko kaķu video. Un kādēļ gan dzīvot dzīvi skumjās, uztverot visu pārāk nopietni? Tas, ka tev dzīvē ir pienākumi, nenozīmē to, ka visa jautrība ir pagaisusi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru