5 padomi, kā veiksmīgi praktizēt meditāciju mājas apstākļos

1.Sāc ar to, ka tu izveido garīgo templi savās mājās.

Atvelti telpu „garīgajai vietai”, kurā tu vari atbrīvoties un atkal uzlādēt savas iekšējās enerģijas baterijas. Tai nav jābūt milzīgai vai ekstravagantai vietai. Tas var būt plauktiņš, uz kura uzlikt vīraku, sakrālos simbolus vai tev nozīmīgas fotogrāfijas. Vai tā var būt vieta uz balkona. Galvenais, lai tu tajā jūties labi. Tai ir jābūt vietai, kurā tu jūties labi un kas tevi iedvesmotu.

2.Padari došanos uz savu garīgo templi par ikdienas rutīnu.

Ik dienu atvēli laiku sev. Šāds process ļaus enerģijai rezonēties tevī, kā arī tu izjutīsi enerģijas pieplūdumu konkrētā laikā katru dienu. Ja tu sevi apjautīsi realitātē tajā brīdi, tu iegūsi no šī enerģijas pieplūduma. Pat tad, ja tu nespēj atrast laiku, nokļūt pie sava garīgā tempļa, atceries par to. Piemēram, nodomā: „Sveiks, garīgais templi. Piedod, bet esmu pārāk noguris/aizņemts. Tiksimies rīt!” Svarīgākais ir tev pašam apzināties un respektēt sevi, ceļā uz mierīgāku sevis apziņu.

3.Izmanto skaņu kā daļu no rutīnas.

Mūzika, lūgšana, afirmācijas, „omm” – skaņa, kas ļauj tev justies labi. Tā var tikt izdvesta pirms meditācijas, vai arī vienkārši sasaistīta ar meditāciju (praktizēta meditācijas laikā). Skaņa palīdz tev „pamosties”, padara tevi modrāku. Tā var padarīt „atbrīvošanos” vieglāku (atbrīvojoties no domām, kas novērš uzmanību no sevis un iekšējās apzināšanās).

4.Izmanto kustības savā labā.

Sēdēt akmens nekustīgā pozā ir grūti. Un tas pat nav nepieciešams, lai sasniegtu dziļu meditatīvo stāvokli. Nelielas kustības laiku pa laikam palīdz saglabāt nomoda stāvokli, atbrīvo no diskomforta, kā arī attīra čakras. Kustības var būt mierīgas kā lēni, ritmiski viļņi, šūpošanās uz priekšu un atpakaļ. Vai arī tās var būt aktīvas, kā joga vai dejošana.

5.Vienmēr sāc ar vienu un to pašu rutīnu/procesu.

Meditācijai ir jābūt kā rituālam, kas trenē un atbrīvo tavu prātu. Bet nenovērtē par zemu cilvēka psiholoģijas pamatprincipus. Gluži tāpat kā Pavlova suns sāka siekaloties, dzirdēdams zvana skaņas, jo domāja, ka tūlīt tiks pabarots, arī cilvēks pierod pie regulāriem vingrinājumiem vai sevis lutināšanas (jā, meditācija ir sevis lutināšana). Ar laiku tavs miera stāvoklis pienāks ātrāk, nekā gaidīts, ja atkārtosi meditāciju, skaņu praktizēšanu un visu, kas saistīts ar mierīgāka gara stāvokļa iegūšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru