5 stratēģijas karmas uzlabošanai

  1. Domā pozitīvi!

Formula ir diezgan skaidra: jo pozitīvāks tu būsi, jo laimīgāks tu jutīsies. Ja tu raudzīsies uz to, kas notiek tavā dzīvē, pozitīvi, tu arī jutīsies pozitīvi par dzīvi pašu. Bet tas arī nenozīmē, ka nekas slikts ar tevi nenotiks. To apgalvot būtu naivi. Arī brīži, kuros tev neveicas, ir nepieciešami – kā mācības, ko apgūt turpmākajai dzīvei. Svarīgi visā šajā procesā ir ieraudzīt sudraba maliņu lietus mākonim. Ja pavadīsi savu dzīvi, meklējot slikto un kļūdaino cilvēkos un paveiktajā, tu to arī atradīsi. Bet, kamēr būsi meklējis negatīvo, tu palaidīsi garām visu labo, kas vienmēr iet roku rokā ar slikto.

  1. Pārdomā savas kļūdas un neveiksmes!

Kļūdīšanās ir universāla cilvēku pazīme. Paši veiksmīgākie no mums ir kļūdījušies vairāk, nekā bieži vien varam aptvert. Tas, kā atšķiras veiksmīgs cilvēks no mazāk veiksmīga, ir mērāms spējā pieņemt sakāvi, lai pēc tam atkal dotos pretī mērķiem un ambīcijām. Veiksmīgi cilvēki izmanto kļūdas, lai no tām mācītos.

  1. Turpini mācīties!

Pārāk bieži cilvēki, kas pametuši skolu, nodomā: „Lieliski! Man vairs nebūs savā dzīvē jātur rokās neviena pati grāmata.” Jā, tā pat var būt taisnība, jo neviens jau to vairs nevar uzspiest darīt. Bet vai tiešām ir vērts pavadīt dzīvi, neiemācoties neko jaunu? Gluži tāpat kā tev būtu jāmācās no savām kļūdām, tev un ikvienam cilvēkam ap tevi būtu jācenšas iemācīties viss iespējamais, ko pasaule piedāvā. Pasaule ir pilna zināšanu un nezināmā, kas tā vien gaida, lai tiktu atklāts. Kādēļ gan izniekot savu laiku uz Zemes, pavadot to dīkstāvē un iekšējā stagnācijā? Tev ir dota viena dzīve, kas jāizbauda tās pilnīgākajos apmēros.

  1. Esi pacietīgs!

Mirkļa karma ir vairāk izteiciens, nekā dzīvē novērojams process. Esi pacietīgs, jo laba vai slikta rīcība tiek atalgota pēc zināma laika. Bet tas nav tas pats, kas doma, ka „labas lietas notiek ar cilvēkiem, kas gaida”. Pareizāk būtu teikt, ka labas lietas notiek ar cilvēkiem, kas strādā, lai tās saņemtu.

  1. Esi iekšēji motivēts!

Karma tevi neatalgos katru reizi, kad tu paveiksi kaut ko labu. Bet neļauj tam tevi apturēt. Tā vietā, lai meklētu atalgojumu pēc paveiktā, saproti, ka tava labā rīcība arī ir atalgojums. Vairums cilvēku justos labi, apzinoties, ka viņu labā rīcība tiks atalgota. Apziņa, ka esi cilvēkiem palīdzējis, ir milzu ieguvums ilgtermiņā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru