5 veidi, kādos Tu vari palielināt savas laimes un prieka rezerves (kas apstiprināti ar zinātniskiem pētījumiem)

1.IEGĀDĀJIES SUNI (VAI KAĶI)!

Ja vien tu neciet no alerģijas, dzīvnieki ir tie, kas spēj nodrošināt teju nepārtrauktu laimes sajūtu. 2011.gadā veiktā pētījumā, kurā tika iesaistīti gan cilvēki, kuriem pieder kāds mājdzīvnieks, gan tie, kuriem nepieder, tika atklāts, ka cilvēki ar mājdzīvnieki vidēji ir par sevi daudz pārliecinātāki un arī laimīgāki. Tieši tik vienkārši.

2.ESI PATEICĪGS!

Pozitīvās domāšanas spēks patiešām eksistē. Pētījumos novērtos, ka cilvēki, kas ikdienā pierakstījuši visu labo, kas ar viņiem dienas laikā noticis, ir laimīgāki par tiem, kas ikdienā nav apjautuši pozitīvo. Arī pateicības vēstuļu rakstīšana sev vai citiem, ievērojami palielina laimes sajūtu. Un šīs vēstules pat nav jānosūta. Visa laimes esence ir tajā, ka mēs sev atklājam, par ko esam pateicīgi un kā esam pateicīgi.

3.ATTĪSTI JEB „KULTIVĒ” SEVĪ ALTRUISMU.

2008.gadā veikts pētījums žurnālā „Zinātne” norādīja, ka cilvēki, kas ziedo vai atdod savu naudu tiem, kam tā vajadzīga vairāk, palielina savu laimes sajūtu. Protams, mēs nerunājam par absurdu visu savu ienākumu atdošanu, bet gan par situāciju, kurā mēs atdodam savu „luksusa” naudu tiem, kam tā būtu iztikas nauda.

Arī brīvprātīgo darbs rada cilvēkos laimes sajūtu – atlīdzības negaidīšana ļauj izbaudīt pašu procesu. Altruisms saistāms arī ar spēcīgākām attiecībām starp cilvēkiem – tādējādi realizējoties laimīgākās partnerattiecībās.

4.ĻAUJIES NOSTAĻĢIJAI.

2011.gadā publicētajā pētījumā žurnālā „Personība un Individuālās Atšķirības” norādīja, ka ekstraverti ir laimīgāki tieši tādēļ, ka viņi bieži vien „raugās” atpakaļ pagātnē un ļaujas sentimentam. Gremdēšanās laimīgās atmiņās vai negatīvo atmiņu nostādīšana pozitīvā gaismā ļauj dzīvi izjust laimīgāk.

5.ĻAUJIES SEKSUĀLAI AKTIVITĀTEI.

Tas varētu šķist pašsaprotami… bet bauda, ko sniedz seksuālas aktivitātes ir saistīta ar ikdienas laimi un pretēji. Arī sievietes pēc menopauzes, kuras ikdienā piedzīvo apmierinošu seksuālo dzīvi, ir vidēji daudz laimīgākas. 2008.gadā publicēts pētījums seksuālās medicīnas žurnālā norādījis uz to, ka cilvēki ar aktīvu seksuālo dzīvi daudz veiksmīgāk pārvar uztraukumu un stresu, tādējādi jūtoties laimīgāki.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru