5 veidi, kādos pievērsties grāmatu lasīšanai

  1. Novieto grāmatu savā redzeslokā

Ikdienā vieglāk piekļūt televīzijai vai internetam, nekā piekļūt grāmatai. Tas, kas tev ir tuvumā, parasti kļūst svarīgāks. Kaut tev vienmēr ir iespēja lejupielādēt grāmatas vai audio-grāmatas, tās tomēr nav ekvivalentas drukātām, aptaustāmām grāmatām. Uzlabo situāciju – dodies uz vietējo bibliotēku vai grāmatnīcu, atrodi sev piemērotāko grāmatu un turi to savā redzeslokā.

  1. Apvieno sociālās aktivitātes ar grāmatu lasīšanu

Grāmatu lasīšana prasa mieru, izolāciju un nedalītu uzmanību. Tas, ka tu esi komunikabls un sociāls, tas nav nekas slikts. Tas ir pat ļoti labi. Bet, ja vēlies pievērst kaut daļu savas uzmanības grāmatām, atvēli laiku tikai sev. Atvēli sev vienatnes brīžus vai arī, ja atrodi piemērotu kompāniju, lasi, esot kopā ar draugu. Veido savus „grāmatu vakarus”.

  1. Maini savu viedokli par grāmatām

Dažiem cilvēkiem grāmatu lasīšana ir tikai mehānisks process, kas palīdz iegūt informāciju nākamajiem eksāmeniem. Lai to mainītu, ir vērts pamēģināt dažādu žanru grāmatas. Piemēram, ja līdzšinējā pieredze ar grāmatām saistāma tikai un vienīgi ar mācībām – zinātniska un akadēmiska satura grāmatas, – pamēģini zinātniskās fantastikas vai piedzīvojumu grāmatas. Vai varbūt drāmas vai komēdijas. Tas, protams, ir atkarīgs tikai no tevis. Svarīgi ir tas, ka tu izmēģini daudz un dažādas iespējas, līdz atrodi sev piemērotāko, kas mainīti negatīvo ideju par grāmatām.

  1. Atrodi savu grāmatu

Ar to es nedomāju, ka kāda grāmata var būt nepareiza – tā gluži vienkārši var būt nepiemērota tev. Neskati grāmatu pēc tās vāka. Saproti savas intereses – varbūt tu gribi apgūt kaut ko jaunu vai arī iemācīties ko vairāk par cilvēku dabu. Pavadi kādu laiku lasot grāmatu konspektus, varbūt tie tevi ieinteresēs, un tu atradīsi savu grāmatu.

  1. Izmanto savu laiku lietderīgi

Vai arī- tev ir laiks, bet tu nespēj to novirzīt vēlamajā gultnē. Laiks ir svarīgs un dārgs, bet ja tu patiešām vēlies pievērsties grāmatu lasīšanai, centies to sameklēt. Piemēram, ja tu diendienā brauc ilgi ar autobusu, lasi autobusā. Vai arī, ja tu nevēlies lasīt, klausies grāmatas. Pēdējo gadu laikā audio-grāmatas ir kļuvušas par populāru trendu, tādēļ tev nebūtu jāsaskaras ar problēmu atrast piemērotāko tieši sev.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru