6 domas, kas tev neļauj pamest tavu komforta zonu

1.”Patiesībā man tas nemaz nav jādara..”

Kad tev nav neviens, kas motivētu rīkoties, ir grūti palikt pie vēlmes rīkoties. Kad tu sāc šaubīties, tavs prāts atrod visus iespējamos iemeslus (kas arī var būt racionāli), kāpēc tev nevajadzētu kaut ko darīt. Ik reizi, kad tu sevi pieķer pie domas, kas attur rīkoties, atgādini sev, ka nerīkojoties tu jutīsies tikai sliktāk.

2.”Es to sākšu rītdien..”

Rītdiena – maģiska vieta, kurā tiek izpildīti 90 procenti šodienas darbu. Tu vienmēr vari dzīties pēc maģiskās „rītdienas”, kurā viss tiek atrisināts un paveikts. Bet tā vietā, labāk sāc šodien. Tev nav nepieciešama diena vai datums, lai sāktu jaunu aizraušanos vai lai dotos pretim savam mērķim.

3.”Šis brīdis nav pats piemērotākas.”

Ja šis brīdis nav, tad kad gan tāds būs? Vienmēr pastāvēs kādi blakus apstākļi, kas varētu padarīt situāciju sarežģītāku, bet tiem nav tevi jāaptur no mērķu izpildes.

4.”Es neesmu pietiekami labs, lai to pat to sāktu.”

Iespējams, ka tu jūties par sevi nepārliecināts, redzēdams neskaitāmos veiksmes stāstus par cilvēkiem, kas sasnieguši ļoti daudz. Tā rezultātā, protams, tu vari sajusties par savi nepārliecināti. Bet uzklausi skarbo patiesību: gandrīz 90% cilvēku jūtās par sevi nepārliecināti. Visiem ir savas vājības, trūkumi. Tu esi pietiekami labs, lai darītu to, ko vēlies.

5.”Šodien es atpūtīšos, bet rīt koncentrēšos uz saviem mērķiem.”

Tas, protams, var arī strādāt un tu tiešām nākamajā dienā ķertos pie mērķu izpildes. Bet visbiežāk tas tā nenotiek. Tas drīzāk norāda uz to, ka tu vēl joprojām neesi gatavs īstenot savus mērķus. Labs piemērs būtu veselīga ēšana. Tā nestrādā, ja pirmdienā tu ēd pilnīgi visu ko vēlies, ieskaitot neveselīgu pārtiku, kas tev kaitē, bet visu atlikušo nedēļu tu ēd labi. Pirmdienas iespaids tāpat būs jūtams.

6.”Es nezinu kā!”

Ja tu nezini, kā kaut ko paveikt, tas nenozīmē, ka tu to nevari. Tu visu dzīvi esi mācījies, lai kaut ko apgūtu, to iepriekš nezinot. Šis nav izņēmums. Nezināšana nav iemesls, lai nedotos tālāk par savu komforta zonu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru