6 padomi, kā iegūt savu sapņu darbu

1. Vienmēr esi meklējumos.

Saka, ka labāk ir meklēt darbu tad, kad tev tas jau ir. Tāpēc negaidi, kad sasniegsi savas dzīves zemāko punktu; vienmēr meklē jaunas iespējas pilnveidoties un nodibināt kontaktus ar jauniem, interesantiem cilvēkiem.

2. Sašaurini meklējumu loku.

Izlem, ko tieši vēlies darīt, kā labā strādāt un tad koncentrējies uz iespēju un kontaktu meklējumiem šajā specifiskajā laukā.

3. Runā ar saviem draugiem un ģimeni par sevi interesējošām darba spējām/kompānijām.

Tu nekad nevari zināt, kad kādam var būt tev noderīga informācija, kas saistīta ar tavām karjeras vēlmēm – ja vien tu nedari tās zināmas saviem tuvajiem cilvēkiem.

4. Ieslēdz savu laimes radaru.

Tu pavadīsi vairāk nekā 3000 stundas gadā kopā ar saviem kolēģiem. Jo labāk tev viņi patīk, jo vairāk tev patiks ik dienu nākt uz darbu. Intervijas laikā pievērs uzmanību ofisā strādājošajiem. Vai viņi šķiet laimīgi? Vai viņi smaida? Tās ir pazīmes, ka šī darba vieta spēj darīt laimīgu.

5. Izveido plusu un mīnusu sarakstu.

Ja tu saņem savu sapņu darba piedāvājumu, bet atalgojums ir mazāks, nekā tu cerēji, ir laiks izveidot plusu/mīnusu sarakstu. Naudai vajadzētu būt vienam no faktoriem, bet noteikti ne galvenajam (galvenajam pienāktos būt laimei). Ja tas patiešām ir tavs sapņu darbs, tu ar tā palīdzību visticamāk atradīsi veidu, kā uzkāpt līdz karjeras kāpņu augšgalam, kas ilgtermiņā nozīmēs arī vairāk naudas (un vairāk laimes).

6. Pievērs vairāk uzmanības sava pašreizējā darba aspektiem, kas tevi padara laimīgu.

Pacel roku, kad kompānijā, kuras labā tu šobrīd strādā, tiek organizēts kāds projekts, kas tevi interesē. Priekšnieks, iespējams, ievēros tavu entuziasmu un ļaus tev uzņemties lielāku atbildību šajā sfērā. Izpaudies un parādi, ko spēj. Iespējams, ka tavs sapņu darbs ir atrodams jau pašreizējā kompānijā un tu tikai to vēl nezini!

Avots: mindbodygreen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru