6 padomi, kā pamosties agrāk un izmantot laiku savā labā

1.Atrodi iemeslu, kas tevi motivētu

Atrodi šo iemeslu un raugies uz to kā uz mērķi. Neļaujies nekādiem izņēmumiem, pieprasi pats no sevis rezultātus; esi konkrēts, neatlaidīgs un apbalvo sevi ar pozitīvām domām.

2.Uzsāc pārmaiņas mierīgi, lēnām

Ja ikdienā pamosties 8 no rīta, būs grūti mainīt savu ikdienas režīmu, uzstādot modinātāju, lai tas skanētu plkst. 6 no rīta. Sāc ar to, ka tu mazliet agrāk dodies pie miera. Atrodi nomierinošu nodarbi, piemēram, lasi 30 minūtes pirms gulētiešanas. Ļauj savam ķermenim nomierināties. Veicot šādu vakaru rituālu, tu izgulēsies daudz labāk un jutīsies izgulējies, kad pienāks laiks pamosties. Sāc mosties par 15 minūtēm agrāk. Un tā ik pēc pāris dienām palielini šīs 15 minūtes līdz 30 minūtē, tad 45 minūtēm un tā tālāk. Turpini tā, līdz jau esi saskaņojis savu miega un pamošanās režīmu ar saullēktu. Tad seko šim dabas ritmam.

3.Pirms dodies pie miera, sagatavojies nākamajai dienai

Ja vēlies izlasīt grāmatu, novieto to uz naktsskapīša pie gultas, ja vēlies pagatavot lieliskas brokastis, jau laicīgi sagatavo visus nepieciešamos produktus. Strādā pie projekta? Izveido paveicamo darbu apkopojumu un novieto to tieši rakstāmgalda vidū.

4.Izmanto laiku savā labā

Tas varētu šķist pavisam pašsaprotami, bet ir svarīgi, ka tu novērtē laika nozīmi. Izbaudi saullēktu, klusumu ap tevi, iespējas, kas tev paveras, dienai sākoties.

5.Novērtē savus sasniegumus

Pamošanās agrāk ir sevis uzveikšana, spēja iet uz mērķi. Apjaut paveikto un priecājies par to!

6.Saglabā sasniegto – nepadodies

Izveidot jaunus ieradumus nav pārāk sarežģīti, grūtāk ir tos diendienā praktizēt. Sākumā, kad sāksi mosties agrāk, tu jutīsies mazliet vairāk noguris, bet tas nav iemesls padoties. Gluži tāpat kā sportojot – sākums ir sarežģīts, bet ar laiku tu iemācies uzvarēt diskomfortu un iemācies izbaudīt uzvaras saldo garšu. Ar laiku, kad būsi ieguvis vēlamo miega režīmu, tev pat sāks šķist nepareizi, gulēt pārāk ilgi, nokavējot saules (dienas) ritmu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru