7 ieteikumi lieliskai rīta rutīnai

1.Pamodini savu ķermeni

Pamodini to ar glāzi citrona ūdens. Citrona ūdens ir ķermenim ir kā eļļa timiānam – tie lieliski sader kopā. Citrons veicina metabolismu, „iedarbina” gremošanas sistēmu un padara ķermeņa pH sārmaināku, tādējādi arī labāku (jo visbiežāk cilvēka ķermeņa pH ir pārāk skābs).

2.Paēd brokastis

Diemžēl vairums cilvēku izlaiž dienas svarīgāko maltīti – brokastis. Laika trūkums un apetītes trūkums ir ievērojami iemesli, bet tie nav pietiekami, lai tu vai es – lai mēs izvairītos no nepieciešamākās dienas maltītes. Tieši no rīta ir nepieciešams uzņemt proteīniem bagātu maltīti, kas nodrošinātu mūs ar enerģiju dienas garumā. Un ja nu tu vēlies samazināt uzņemto ēdiena daudzumu dienas laikā, nesāc ar brokastīm. Labāk uzņem mazāku ēdiena daudzumu vakariņas, kad mūsu vielmaiņa strādā lēnāk, salīdzinoši ar to, kā tā strādā no rīta.

3.Uzņem zaļo pārtiku

Avokado, spināti, skābenes, āboli un visi citi zaļie produkti – tie ir īpaši nepieciešami tavam organismam. Ja nevēlies tos ēst to sākotnējā formā, pamēģini „smūtijus”.

4.Veic spēcinošu rituālu

5 minūšu vingrošana, kas iekļauj vien staipīšanos, pamodinās tavus muskuļus ātri vien.

5.Liec sirdij sisties ātrāk

Skriešana, riteņbraukšana, dejošana – jebkas, kas tev patīk un kas liek sirdij sisties ātrāk derēs. Svarīgi, ka ikdienu tu liec sev mazliet pasvīst sportojot, lai uzlaboto vispārējo sirds veselību.

6.Sazinies, smejies un runā

Dvēseles pamodināšana ir tikpat svarīga, kā ķermeņa. Saziņas trūkums var radīt nervozitāti. Runā ar saviem tuvākajiem, nosūti draugiem pozitīvas ziņas. Patīkama saziņa liek izdalīties hormonam serotīnam, kas uzlādē pozitīvi atlikušajai dienai.

7.Saki, ka mīli

„Es tevi mīlu,” šie trīs vārdi liek sirdij sisties ātrāk, paaugstina adrenalīna līmeni asinīs. Šie trīs maģiskie vārdi liek justies labāk ikvienam. Saki tos un ļauj citiem saprasti, cik svarīgi viņi ir tev. Sāc dienu ar mīlošu sajūtu sevī un citos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru