7 lietas, par kurām aizmirst, ja neesi apmierināts ar savu dzīvi

1.Atļaujas prasīšana

Ja tu gaidi, ka ikviens cilvēks ap tevi tev dos atļauju, piekrišanu, lai tu sāktu kaut ko mainīt savā dzīvē, tu tālu netiksi. Vienīgais cilvēks, kuram tev būtu jāprasa atļauja, esi tu pats.

2.Negativitāte

Negatīvs noskaņojums padara ikvienu situāciju tikai sliktāku. Opra Vinfrija ir teikusi: „Ja tu skatīsies uz to, kas tev jau ir dzīvē, tu vienmēr iegūsi vairāk. Ja tu domāsi pa to, kas tev nav, tev nekad nebūs pietiekami.”

3.Pagātne

Ar to es domāju pagātni, kad tev traucē dzīvot laimīgi. Tava pagātne nav tāda, kādu tu būtu vēlējies? Tā notiek. Bet ko tu vari darīt šobrīd? Neko. Atceries galveno noteikumu par pagātni: „Lai arī kas tajā noticis, tas jau ir pagājis. Tagad tu esi guvis mācību dzīvei un vari dzīvot laimīgs.”

4.Slinkošana

Nelietderīga laika izmantošana var būt viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tu jūties neapmierināts ar savu dzīvi. Sastādi sarakstus, plānus, izvirzi mērķus – aizpildi savu laiku, cenšoties tos izpildīt.

5.Kultūras normas

Iespējams, ka tu domā šādi:  „Man jāstrādā smagi, lai es iegūtu to, ko vēlos – lai es būtu laimīgs!” vai „Man jāstrādā katru darba dienu 8 stundas dienā!”. Daudzi cilvēki domā, ka viņiem ir jāseko šādām normām, jo tā laimīgi cilvēki dara. Bet laimīgi cilvēki paši bieži vien nezina, kas viņiem jādara. Viņi meklē sev piemērotākās situācijas, darbus, cilvēkus. Viņi ieklausās sevī, nesekojot tam, ko citi saka.

6.Toksiskie cilvēki tev apkārt

Ja šādi cilvēki nav ap tevi – apsveicu! No visas sirds. Bet daudzi cilvēki sev tuvumā tur cilvēkus, kas nedara viņus laimīgus. Atbrīvojies no attiecībām, kas nedara tevi laimīgu.

7.Citu cilvēku vainošanu

Ja tu kaut ko neesi sasniedzis, nevaino citus. Ja tu neesi ar kaut ko laimīgs, nevaino citus. Domā par pozitīvo. Ja tu meklēsi citos cilvēkos nepilnības, patiesībā meklēsi tās sevī. Kopumā: tu vienkārši koncentrēsies uz negatīvo, kas neko labu tev nedos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru